Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gratis onderling bellen met T-Mobile Family

door Jeanet Woldring 31 reacties

T-Mobile introduceert een soort Family-abonnement. Consumenten met een abonnement kunnen hiermee met zes mobiele nummers en één vaste lijn vrijuit onderling bellen en sms’en. Alle 'Family-leden' kunnen kosteloos onderling met elkaar bellen en sms'en binnen Nederland, met een maximum van 1000 belminuten en 1000 sms'jes per persoon per maand. De dienst kost 10 euro per maand.

Meeste gesprekken binnen eigen familie
T-Mobile richt zich hiermee op gezinnen met kinderen. Uit onderzoek blijkt dat de meeste gesprekken met de mobiele telefoon binnen de eigen familie gevoerd worden. Gemiddeld genomen bellen kinderen meer met hun ouders dan met vriendjes en vriendinnetjes.*  

Tien euro per maand
Met T-Mobile Family zijn ouders en kinderen altijd voor elkaar bereikbaar, ook als het beltegoed van een van de Family leden op is. De dienst kost 10 euro per maand bovenop een bestaand abonnement van Relax, Flex of iPhone.

Peter Haug van T-Mobile in Nederland: ‘Steeds vaker hebben ook jonge kinderen een mobiele telefoon. Het geeft ouders een veilig gevoel als ze elkaar altijd kunnen bereiken. Met T-Mobile Family kunnen ‘de Family-leden’ elkaar binnen Nederland altijd bellen en sms’en tot een maximum van 1000 minuten en smsjes, ook wanneer het beltegoed op is. We hebben ook de optie voor een vaste lijn toegevoegd zodat ook kosteloos naar bijvoorbeeld opa en oma gebeld kan worden.’ 

Voor de vaste lijn geldt dat er binnen deze dienst alleen naartoe gebeld kan worden. De ‘eigenaar’ kan de T-Mobile Family beheren via My T-Mobile. Hier is het mogelijk om een maandelijkse of eenmalige opwaardering voor prepaidnummers in te stellen. Prepaid klanten kunnen zelf ook nog steeds hun beltegoed opwaarderen.  T-Mobile Family is per maand opzegbaar.

* Voor wie veel met vrienden belt en sms't heeft T-mobile MyFaves. Met dit abonnement kun je met 50% korting bellen en sms'en met je vijf beste vrienden.

Update: per 6 december 2010 verhoogt T-Mobile het maandelijkse tarief van T-Mobile Family. De prijs gaat omhoog van 10 euro per maand naar 14,95 euro per maand. De prijsverhoging geldt alleen voor nieuwkomers, bestaande Family-afnemers blijven 10 euro per maand betalen.
 
Zie ook:
 T-Mobile abonnementen 
Vergelijk alle abonnementen met de Belwijzer

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (31)

Geplaatst door: barteld ()

Ik vind het altijd gemeen dat er toch een maximum van mensen is want mijn ouders hebben 10 kinderen dus werkt het niet voor ons

Geplaatst door: Windstorm ()

Als je vooral onderling wilt bellen kun je beter allemaal overstappen naar Telfort. die geven nu 3000 minuten per maand gratis onderling bellen tussen alle Telfort klanten!Dus niet alleen een beperkt groepje zoals bij Family.Tot 1 oktober zijn de 3000 onderlinge minuten gratis: http://shop.telfort.nl/cadeausim/ (Normaal €5,- per maand)

Geplaatst door: Bloem ()

Ik val zowat van mijn stoel .. wat een negatieve reacties!Ben vandaag aangemeld door mijn vriendin.Ik zou nu 1000 smsjes/1000 belminuten hebben per ``actief`` lid ..tzal mij benieuwen hoe dat gaat hahaha dag maandsalaris!!! hopelijk houd t-mobile zich aan de gemaakte beloftes zeg!sterkte allemaal 🙂

Geplaatst door: Bloem ()

Ik val zowat van mijn stoel .. wat een negatieve reacties!Ben vandaag aangemeld door mijn vriendin.Ik zou nu 1000 smsjes/1000 belminuten hebben per ``actief`` lid ..tzal mij benieuwen hoe dat gaat hahaha dag maandsalaris!!! hopelijk houd t-mobile zich aan de gemaakte beloftes zeg!sterkte allemaal 🙂

Geplaatst door: van Laarhoven ()

Idd oplichterij!!
Laatste 2 maanden hele hoge rekeningen gekregen.Terwijl ik na het uitrekenen tot de conclusie kwam dat ik nog bel min over had.
Je kan niet eens zien wanneer je belmin van je t mobile family op zijn.
Verder heeft mijn vriend een prepaid kaartje(waar nooit geen beltegoed op staat) van t mobile en hij zit ook in mijn t mobile familly dus als hij mij
zou bellen en mijn belmin van t mobile familie zijn op kan hij mij niet bellen lijkt mij?
Dat gaan ze nu uitzoeken bij t mobile.
Tis maar een ellende vind ik.

Geplaatst door: rene ()

euphonie is meestal goedkoper. Binnen de circel (daarvoor moet je wel ook internet en vast bellen van hen hebben) is het helemaal gratis maar voor het bellen naar ALLE euphonie gebruikers zijn er 2 opties: 100 minuten voor €1,95 en 1000 minuten voor €6,95. En dat op het KPN netwerk.

Geplaatst door: loes ()

Ik vind het dom! Ik heb hem 2 jaar geleden aangeschaft en er werd mij gezegd ik kan dan onbeperkt bellen naar de leden in mijn family... wel 2 jaar lang heb ik heel happy gebeld en nooit problemen gehad... dit jaar nieuw abonnement genomen, family weer erbij omdat ik het nog steeds geweldig vond naar de leden in mijn bundel gratis te bellen. Nu kreeg ik vorige maand een hoge factuur en zie dat op de helft van de factuur heb ik gratis naar de leden in mijn family gebeld en de andere helft niet.... Dus ik bellen met T-mobile, Komen ze mij zeggen dat het is verandert en je maar 1000 min per lid krijgt.... Toen ik de family kocht zeiden ze mij onbeperkt bellen!!!! nu zeggen ze dus dat er een beperking op is van 1000 min! EN HET IS NIET EENS MOGELIJK OM TE ZIEN WANNEER JE OVER DE 1000 MIN GAAT.... niemand kan dat zien... niet jij online, niet de klantenservice van tmoble... HOE GA IK DAN OOIT WETEN WANNEER iK OVER DE 1000 min ga ? Dan komen ze mij nog dood leuk zeggen : ja wel wij kunnen 25 euro voor u crediteren.... MIJN REKENING IS VEEL MEER DAN DAT!!!

Geplaatst door: husrev yigit ()

weer een oplicht trukje van t-mobile.. kreeg deze maand een rekening van 470 euro omdat ik meer dan 1000 min heb gebeld.. er werd gezegd dat het onbeperkt was.. smsjes zijn gewoon in rekening gebracht..

Geplaatst door: rene ()

Bij Euphonie is dat per vandaag helemaal gratis. Staat nog niet op de site maar hou het in de gaten.

Geplaatst door: buitelaar-hudepohl ()

:/ik kan de fam.site niet vinden, wil er een nieuw fam. lid aan toe voegen, ik twijfel of ik er wel op ben. graag zo spoedig bericht.
Mariet

Geplaatst door: ugur ()

kan je t-mobile family ook met prepaid activeren?
of moet ik perse een abo nemen voor deze actie graag ant aub...

Opmerking van de redactie op 27-10-2010
U kunt geen Family starten of beheren met een prepaid aansluiting, u kunt wel lid worden van een Family. De Family beheerder kan overigens het beltegoed van prepaid Family-leden opwaarderen via My T-Mobile.
Geplaatst door: Arne ()

We willen ook een family abonnment van t mobile is het wat geef uw antwoord,ik lees allemaal verschillende berichten wat negatief is .

Geplaatst door: Fleur ()

hallo, ik heb een vraag, me moeder heeft nu het t-mobile family maar kan ik nu ook met de mensen bellen en sms die bij haar in de lijst staan gratis?

Geplaatst door: Wouter ()

Hoi, heb family al een half jaar en werkt bij mij goed.
Heb deze maand een verrekening ontvangen in de family over teveel betaalde SMSjes.

Geplaatst door: Banaan ()

Ik heb ook t-mobile family maar ik kna nergens zien hoeveel min ik nog over hebt of smsjes. ik vind dat egt raar en betaling klopt voor geen meter want mijn factuur van maanf Feb is 200 EURO :Oik moet daar even contact nog opnemen met t-mobile, kijk wat hun zeggen verder werkt het egt perfect.!!!

Geplaatst door: khalid (egyptich) ()

kijk ik weet niet hoe ik t-mobile family moet instaleeren kaniemand dat doen? voor mij wand mijn ouders maaken zich altijd zorgen en dan kan ik ze laaten weten dat ik in veiligheid ben wil je me regisreren 8) 🙂😛

Geplaatst door: khalid (egyptich) ()

kijk ik weet niet hoe ik t-mobile family moet instaleeren kaniemand dat doen? voor mij wand mijn ouders maaken zich altijd zorgen en dan kan ik ze laaten weten dat ik in veiligheid ben wil je me regisreren 🙂😛8)

Geplaatst door: Tristan ()

Pfff, ik dacht dat ik de enige was met die foute facturering van de Family smsjes. Ik heb elk family lid afzonderlijk moeten laten bellen om ik niet mag spreken voor andere niet ter plekke aanwezige abonnees. Hier maken ze al 5 maanden dezelfde fout. keer 30 euro keer 5 personen. Reken maar uit! Een abonnee heeft nu een verrekening gekregen maar op dezelfde factuur gaan ze weer in de fout met smsjes in rekening brengen! Ik heb een brief dat ik mijn geld terugkrijg, maar T-MOBILE HEEFT BESLOTEN DAT DIT NIET DIRECT, MAAR IN TERMIJNEN PLAATSVINDT. WTF! Het is toch zeker mijn geld waar ze op zitten? Bovendien kreeg ik de dag erna (deze week) weer een foute rekening, zonder de beloofde verrekening.

Kortom, de facturatie is een teringzooi en ik wordt er heel erg shagerijnig (en arm) van.

Geplaatst door: Sha ()

Ik ga vanmiddag even bellen voor een family belkaart. Is het dan mogelijk dat mijn zusje een prepaid kaart hiervoor neemt?

Geplaatst door: Erik ()

Facturering family gaat als sinds september fout!!!

Geplaatst door: cagla ()

moet je abonnement hebben voor dit of kan het ook met prepaid?:?
en nog iets hoe moet ik dan t-mobile family activeren?

ik wil zow snel mogelijk antwoord A.U.B

dankje U

Geplaatst door: Cagla ()

moet je abonnement hebben voor dit of kan het ook met prepaid?:?

Geplaatst door: Mirjam ()

Afgelopen maand een rekening gekregen van 67 euro. Deze zou 40 moeten zijn, maar ze hebben de family sms-jes gewoon in rekening gebracht.

Geplaatst door: John ()

Na drie maanden nog geen verrekening gezien van onterecht in rekening gebracht Family tegoed. Heb al meerdere keren gebeld en gemaild.

Ze zouden in oktober al in actie komen.

Kreeg deze een bericht dat ze het gaan verrekenen.
Ga er maar vanuit dat dat nu gaat gebeuren.

Geplaatst door: debbie ()

Stom gedoe ...

zojuist zelf een family abonnement gemaakt, blijkt dat al mijn T-mobile vrienden al lid zijn van een family. En aangezien een ieder maar lid kan zijn van EEN family, hou ik nagenoeg niemand meer over. na 4 nummers tevergeefs aanmelden heb ik het abonnement meteen maar weer opgezegd !

Leuke campagne ... weinig nut

Geplaatst door: Marco (Bergen) ()

Van de facturering van Family klopt helemaal niets. Leek een leuk product, maar is het niet.

Geplaatst door: Jose ()

Mijn factuur voor Family klopt ook niet. Belminuten gaan goed, maar sms-jes worden van de normale bundel gehaald.

Neem geen Family zou ik willen adviseren. Tenzij je nooit sms-jes verstuurd.

Geplaatst door: lia verhart ()

mijn dochter neemt het familyabonnement erbij en wij hebben allemaal t-mobile kunnen wij dan ook elkaar bellen, ik bedoel: 1 familielid neemt het extra 10 euro abb?
Graag uw antwoord

Geplaatst door: Marielle ()

Heb eind augustus T-Mobile Family besteld. T-Mobile haalt de sms`jes naar Family-leden gewoon van mijn reguliere bundel af 🙁

Geplaatst door: Marielle ()

Heb eind augustus T-Mobile Family besteld. T-Mobile haalt de sms`jes naar Family-leden gewoon van mijn reguliere bundel af 🙁

Geplaatst door: Gerrit ()

Het tegoed wordt dus 1000 minuten/ sms`jes. Hoezo kan dan toch worden gebeld wanneer (deze) bundel op is?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie