Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

'Gratis' mobieltje kan veel geld opleveren

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

_art_mobiele-telefoons.jpgKlanten van telecomproviders die een 'gratis' mobieltje bij hun abonnement kregen, mogen de volledige nieuwwaarde van de telefoon terugvragen van hun provider.  Dat volgt uit recente uitspraken van de rechtbank in Den Haag.

Niet met sim only vergelijken

De providers gingen er tot nu toe van uit dat de compensatie voor klanten zou worden berekend door het verschil te bepalen tussen een sim only (een abonnement met hetzelfde aantal minuten en MB’s maar zonder toestel) en een abonnement mét een mobieltje.  

In vier nieuwe uitspraken heeft de Haagse rechter bepaald dat providers klanten de prijs moeten vergoeden die het toestel destijds in de winkel kostte. 'Als wordt uitgegaan van de sim only vergelijking kan niet worden uitgesloten dat de telecomaanbieder invloed uitoefent op de verdeling van de kosten die in rekening worden gebracht,' oordeelde de rechter in een uitspraak die recent werd gepubliceerd.

De uitspraak betekent een forse tegenslag voor telecomproviders in de zaak rond de 'gratis' mobieltjes.

Koop op afbetaling 

Eerder bepaalde de Hoge Raad dat abonnementen met een 'gratis' mobieltje als ongeldig kunnen worden beschouwd, als de toestelprijs niet specifiek was aangegeven. De raad oordeelde dat de 'gratis' mobieltje-contracten als lening moeten worden gezien. En leningen moeten aan strenge eisen voldoen.

De rechter heeft nu bepaald, dat klanten op basis van de uitspraak van de Hoge Raad de volledige nieuwwaarde van de telefoon kunnen terugkrijgen als ze hun oude mobiel inleveren bij de provider. In de uitspraak van 25 juli stelt de rechter voorop dat het niet om een verlenging van een telefoonabonnement gaat, maar om een nieuwe overeenkomst.  

Claimclubs

Claimorganisaties Consumentenclaim en ConTel zijn al een tijd in gesprek met de providers om tot een regeling te komen voor klanten. Duizenden consumenten hebben zich al bij de organisaties gemeld. Telecombedrijven bieden inmiddels geen 'gratis' toestellen meer aan.

Telefoon + abonnement vergelijken? Raadpleeg de Belwijzer

Geactualiseerd: maandag 8 februari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie