Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Gratis' mobieltje kan veel geld opleveren

door Jeanet Woldring

_art_mobiele-telefoons.jpgKlanten van telecomproviders die een 'gratis' mobieltje bij hun abonnement kregen, mogen de volledige nieuwwaarde van de telefoon terugvragen van hun provider.  Dat volgt uit recente uitspraken van de rechtbank in Den Haag.

Niet met sim only vergelijken

De providers gingen er tot nu toe van uit dat de compensatie voor klanten zou worden berekend door het verschil te bepalen tussen een sim only (een abonnement met hetzelfde aantal minuten en MB’s maar zonder toestel) en een abonnement mét een mobieltje.  

In vier nieuwe uitspraken heeft de Haagse rechter bepaald dat providers klanten de prijs moeten vergoeden die het toestel destijds in de winkel kostte. 'Als wordt uitgegaan van de sim only vergelijking kan niet worden uitgesloten dat de telecomaanbieder invloed uitoefent op de verdeling van de kosten die in rekening worden gebracht,' oordeelde de rechter in een uitspraak die recent werd gepubliceerd.

De uitspraak betekent een forse tegenslag voor telecomproviders in de zaak rond de 'gratis' mobieltjes.

Koop op afbetaling 

Eerder bepaalde de Hoge Raad dat abonnementen met een 'gratis' mobieltje als ongeldig kunnen worden beschouwd, als de toestelprijs niet specifiek was aangegeven. De raad oordeelde dat de 'gratis' mobieltje-contracten als lening moeten worden gezien. En leningen moeten aan strenge eisen voldoen.

De rechter heeft nu bepaald, dat klanten op basis van de uitspraak van de Hoge Raad de volledige nieuwwaarde van de telefoon kunnen terugkrijgen als ze hun oude mobiel inleveren bij de provider. In de uitspraak van 25 juli stelt de rechter voorop dat het niet om een verlenging van een telefoonabonnement gaat, maar om een nieuwe overeenkomst.  

Claimclubs

Claimorganisaties Consumentenclaim en ConTel zijn al een tijd in gesprek met de providers om tot een regeling te komen voor klanten. Duizenden consumenten hebben zich al bij de organisaties gemeld. Telecombedrijven bieden inmiddels geen 'gratis' toestellen meer aan.

Telefoon + abonnement vergelijken? Raadpleeg de Belwijzer

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie