Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Gratis internetten in buitenland met CrowdRoaming

door Jeanet Woldring

Hoge rekeningen door dataroaming in het buitenland zijn wellicht verleden tijd. Met de Android CrowdRoaming app kunnen internetbundels gedeeld worden en zo kost internetten in het buitenland u helemaal niks. Met deze app kunnen smartphone-bezitters een deel van hun onbenutte mobiele databundel delen met reizigers.

Wat is de CrowdRoaming app?

Het idee achter de app is simpel: gebruikers van de app stellen een deel van hun databundel beschikbaar voor andere gebruikers. Wanneer u in het buitenland bent, kunt u  inloggen op het netwerk van een lokale gebruiker die fungeert als mobiele hotspot. Met de CrowdRoaming app deelt u in feite uw databundel met anderen. Wanneer u dan in het buitenland bent kunt u vervolgens gratis internetten, mits er iemand in de buurt is die ook gebruik maakt van de app. De app is gratis te downloaden in de Google Play store en na installatie kunt u gemakkelijk zoeken naar beschikbare hotspots.

Nadelen van de app

De CrowdRoaming app heeft twee nadelen. Om te beginnen is het fungeren als hotspot erg intensief voor de batterij. Vaak kunnen de batterijen van smartphones al niet langer dan een hele dag mee, dus wanneer de app actief wordt gebruikt kan de telefoon nog korter gebruikt worden. Daarnaast kan er, wanneer de telefoon fungeert als hotspot, geen gebruik gemaakt worden van WiFi. Toch denkt de algemeen directeur van Crowdroaming.com dat de app een grote kans van slagen heeft: ‘Delen is het nieuwe hebben en de populariteit van diensten zoals thuisafgehaald.nl of Airbnb groeit. Met Crowdroaming vermijd je niet alleen hoge kosten, maar doe je iemand anders ook een plezier’.

Gepubliceerd: vrijdag 5 juli 2013
Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie