Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Gratis gespecificeerde telefoonrekening verplicht

Leestijd: 1 minuut

Gespecificeerde telefoonrekeningen zijn sinds 15 mei j.l. op verzoek gratis. Deze ministeriële regeling werd eind november vorig jaar in de Staatscourant gepubliceerd.

Op verzoek van de klant kan de gespecificeerde telefoonrekening kosteloos worden toegezonden per post of e-mail.  Het betreft wel een specificatie op 'basisniveau'. Voor een iets meer gespecificeerde rekening mag het telecombedrijf een redelijke vergoeding vragen.

Tot dusver verstrekten alleen de meeste carrier selectbedrijven een kosteloze telefoonnota. Bij KPN moest ervoor betaald worden.

Wel bestaat al geruime tijd bij KPN de mogelijkheid van Telefoonrekening Online, waardoor eenvoudig informatie over de telefoonrekening en gesprekskosten opgevraagd kan worden. Op internet krijgt men  een analyse van de gespreksgegevens. Men ziet precies wie er gebeld heeft en welke telefoonnummers het meest gebeld worden, hoe lang en tegen welke kosten. Telefoonrekening Online kan ook gebruikt worden voor declaraties bij bijvoorbeeld de Belastingdienst. Een afdruk van de  telefoonrekening die online staat, is rechtsgeldig.

Ook bij enkele goedkoper belbedrijven bestaat de mogelijkheid de telefoonrekening online te raadplegen: Bel 1649, Edutel, Vocalis, Yiggers, Dailycom, OneTel en Budget Phone Company.

Geactualiseerd: vrijdag 13 juni 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie