Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Gratis bellen en sms'en van en naar Oekraïne

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 2 minuten

Update 19-4-2022: Lebara is haar actie gestopt.
Update 30-4-2022: Vodafone heeft haar actie verlengd tot 30 juni 2022

Bellen en sms’en van en naar Oekraïne is de komende tijd gratis. Dat melden de grote telecomoperators naar aanleiding van de inval van Rusland in het buurland. Vodafone, KPN en T-Mobile laten hun klanten gratis bellen en sms' en naar en in Oekraïne. In eerste instantie tot einde maart. Maar dat is inmiddels bijgesteld. Bij KPN (en haar dochter Simyo)  tot zolang het nodig geacht wordt. Bij T-Mobile tot in ieder geval juli 2022. Bij Vodafone en hollandsnieuwe in ieder geval tot eind april, dit is verlengd tot 30 juni 2022. Bij Lebara tot en met 18 april.

Gratis bellen en sms'en van en naar Oekraïne - vlag

Gratis bellen naar Oekraïne

Het gratis bellen geldt bij KPN voor zowel haar vaste aansluitingen als voor mobiel, inclusief Simyo en de nog niet over gezette Xs4all klanten. Dit is ook het geval bij VodafoneZiggo, vast bij Ziggo, mobiel bij Vodafone en hollandsnieuwe. Bij T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel geldt het voor alle mobiele aansluitingen. Bij Delta en Caiway kunnen de vaste en de mobiele klanten in ieder geval tot en met 30 april gratis bellen.

Bij Lebara kunnen alle klanten gratis bellen en sms' en naar Oekraïne. Vluchtelingen kunnen een gratis startpakket ophalen bij tankstations en telecomwinkels. Normaal gesproken moet je eerst opwaarderen om te kunnen bellen, maar bellen en sms'en met Oekraïne zijn opengezet, zonder kosten. Dit gold tot en met 18 april. Lebara heeft een speciaal team in het leven geroepen om instanties actief van deze optie op de hoogte te stellen.

Bij alle partijen is sms' en ook gratis. Bij KPN en Vodafone en hollandsnieuwe kun je ook gratis mobiel internetten in het land zelf.

Donatie prepaid simkaarten

T-Mobile, KPN, Vodafone doneren prepaid simkaarten met tegoed aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Dit gaat om grote aantallen, 12.000  bij Vodafone (met 6 GB aan data en 20 euro beltegoed). KPN doneert 10.000 simkaarten (tegoed onbekend). T-Mobile geeft ook kaarten, het aantal is niet bekend gemaakt, er staat in ieder geval 50 GB aan data op.

Overzicht providers

Wil je weten bij welke providers deze sympathieke actie geldt? Kijk dan in in onze buitenland vergelijkers:
Bellen naar Oekraïne
Bellen in Oekraïne
We houden aanpassingen op die pagina's bij.

Geactualiseerd: donderdag 12 mei 2022

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Marrie ()

Hallo,

Wij hebben een gastgezin uit Oekraïne. Zij hebben een simkaart van Limbara. Nu zie ik dat het bellen en sms en tm 18 april is. Wat gebeurd er na die tijd? Komen er dan kosten?
Met vriendelijke groet marrie de zwaan

Opmerking van de redactie op 28-04-2022
We hebben het gevraagd aan Lebara, helaas nog geen antwoord gekregen. We gaan er vanuit dat er tarieven in rekening gebracht worden. Voor bellen vanuit Nederland zijn de kosten (relatief) laag gehouden. Een starttarief van
23 cent en vervolgens 26 cent per minuut.

Vriendelijke groet,
De redactie

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie