Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Gratis bellen en sms'en van en naar Oekraïne

door Jeanet Woldring 2 reacties Leestijd: 3 minuten

Update 30-11-2022: Vodafone heeft haar actie verlengd tot 31 maart 2023. Dit geldt ook voor hollandsnieuwe

Bellen en sms’en van en naar Oekraïne is de komende tijd gratis. Dat melden de grote telecomoperators naar aanleiding van de inval van Rusland in het buurland. Vodafone, KPN en T-Mobile laten hun klanten gratis bellen en sms' en naar en in Oekraïne. In eerste instantie tot einde maart. Maar dat is inmiddels bijgesteld. Bij KPN (en haar dochter Simyo) tot in ieder geval 31-12-2022. Bij T-Mobile (en Ben, Simpel en Tele2) tot liep de actie tot 1 oktober, daarna wijzigde de actie. Bij Vodafone en hollandsnieuwe is het verlengd tot in ieder geval 31 maart 2023.

Gratis bellen en sms'en van en naar Oekraïne - vlag

Gratis bellen naar Oekraïne

KPN - Het gratis bellen geldt bij KPN voor zowel haar vaste aansluitingen als voor mobiel, inclusief Simyo en de nog niet over gezette Xs4all klanten. KPN Prepaid klanten moeten een speciale bundel voor gratis bellen en sms’en met Oekraïne activeren via de klantenservice (0800-0402)
VodafoneZiggo -Het gratis bellen geldt voor de vaste aansluitingen bij Ziggo, en mobiel bij Vodafone en hollandsnieuwe.
T-Mobile - Bij T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel geldt het voor alle mobiele aansluitingen.  Vanaf 1 oktober 2022 geldt voor bellen en sms’en vanuit Nederland naar Oekraïne tijdelijk het laagste internationale tarief van € 0,23 per minuut en € 0,07 per sms. Bellen en sms’en vanuit Oekraïne naar Nederland blijft gratis.

Bij Delta en Caiway kunnen de vaste en de mobiele klanten in ieder geval tot en met 31 december 2022 gratis bellen.

Bij Lebara konden alle klanten gratis bellen en sms' en naar Oekraïne. Vluchtelingen konden een gratis startpakket ophalen bij tankstations en telecomwinkels. Normaal gesproken moet je eerst opwaarderen om te kunnen bellen, maar bellen en sms'en met Oekraïne zijn opengezet, zonder kosten. Dit gold tot en met 18 april. Lebara had een speciaal team in het leven geroepen om instanties actief van deze optie op de hoogte te stellen.

Bij alle partijen is sms' en ook gratis. Bij KPN en Vodafone en hollandsnieuwe kun je ook gratis mobiel internetten in het land zelf.

Donatie prepaid simkaarten

T-Mobile, KPN, Vodafone doneren prepaid simkaarten met tegoed aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Dit gaat om grote aantallen, 12.000  bij Vodafone (met 6 GB aan data en 20 euro beltegoed). KPN doneert 10.000 simkaarten (tegoed onbekend). T-Mobile geeft ook kaarten, het aantal is niet bekend gemaakt, er staat in ieder geval 50 GB aan data op.

Overzicht providers

Wil je weten bij welke providers deze sympathieke actie geldt? Kijk dan in in onze buitenland vergelijkers:
Bellen naar Oekraïne
Bellen in Oekraïne
We houden aanpassingen op die pagina's bij.

Geactualiseerd: woensdag 30 november 2022

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (2)

Geplaatst door: Nataliya ()

Goedemiddag,
Is er al wat bekent of Simpel zijn actie met gratis bellen naar de Ukraine heeft verlengd.
Met vriendelijke groet,
Nataliya Turushkina

Geplaatst door: Marrie ()

Hallo,

Wij hebben een gastgezin uit Oekraïne. Zij hebben een simkaart van Limbara. Nu zie ik dat het bellen en sms en tm 18 april is. Wat gebeurd er na die tijd? Komen er dan kosten?
Met vriendelijke groet marrie de zwaan

Opmerking van de redactie op 28-04-2022
We hebben het gevraagd aan Lebara, helaas nog geen antwoord gekregen. We gaan er vanuit dat er tarieven in rekening gebracht worden. Voor bellen vanuit Nederland zijn de kosten (relatief) laag gehouden. Een starttarief van
23 cent en vervolgens 26 cent per minuut.

Vriendelijke groet,
De redactie

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie