Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Gratis bellen en sms`en met Blyk

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Jongeren kunnen vanaf vandaag gratis mobiel bellen en sms'en in ruil voor het ontvangen van reclame. Het mobiele telefoniemerk Blyk, die haar diensten al sinds 2008 aankondigt, is vandaag eindelijk van start gegaan.

Blyk richt zich op jongeren van 16 tot en met 29 jaar en maakt gebruik van het Vodafone netwerk. De aanbieder werkt met een innovatief advertentieconcept waarbij leden relevante aanbiedingen en content op hun mobiel ontvangen.

Gratis bellen en sms'en
Leden kunnen gratis sms’en naar alle netwerken en gratis bellen met andere Blyk gebruikers in ruil voor merkberichten die op het mobiele toestel getoond worden. Zij krijgen elke maand 1000 sms'jes naar alle providers en 1000 Blyk-naar-Blyk belminuten. Oorspronkelijk was het plan: gratis bellen in ruil voor de ontvangst van passende advertenties. Nu kan er dus alleen nog gratis gebeld worden naar andere Blyk-leden. 

Geen contract, alleen online
Om misbruik te voorkomen moet het beltegoed minimaal eens per kwartaal opgewaardeerd worden met minimaal 10 euro. Wie belt met anderen dan Blyk-bellers, betaalt het standaard Vodafone prepaidtarief van 35 cent per minuut. Hiermee behoort Blyk tot de duurste aanbieders in Nederland, zoals blijkt uit de Tariefvergelijking op Bellen.com. Verder moeten leden over een simlockvrije MMS-telefoon beschikken, tussen de 16–29 jaar zijn en hun telefoon regelmatig aan hebben. Lid worden van Blyk kan alleen online.

De berichten bestaan uit relevante informatie en content, aanbiedingen en entertainment, aangeboden door merken die zich richten op jongeren. Voor adverteerders is Blyk het interactieve communicatiekanaal waarbij merken direct toegang hebben tot de gepersonaliseerde opt-in Blyk database.

Britse markt
Het merk is een tijd onder eigen naam actief geweest op de Britse markt en net als daar geven nieuwe abonnees een uitgebreid profiel op. Bovendien geven ze toestemming om via sms en mms commerciële boodschappen te ontvangen die in overeenstemming zijn met hun profiel. 

Volgens Sten van der Ham van Vodafone Nederland is het merk Blyk en het gehele concept dat erachter zit, is een bewezen succes onder jongeren in de UK. "Daarnaast is Mobile Advertising een markt die nog in de kinderschoenen staat in Nederland en waar wij veel van verwachten de komende jaren." Vodafone is ervan overtuigd dat het een succesvolle samenwerking wordt.

Geactualiseerd: dinsdag 26 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie