Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gratis belfunctie WhatsApp voor Android beschikbaar

door Jeanet Woldring

Alle Android-gebruikers kunnen vanaf vandaag gratis bellen via WhatsApp. De telefoongesprekken worden afgehandeld via de internetverbinding van je smartphone. Je verbruikt dus geen belminuten maar MB’s. Voor de nieuwe functie is geen update van de applicatie nodig.

Gratis bellen via WhatsApp

Een tijdje terug werkte de dienst al voor een select aantal gebruikers. Een gebruiker moest gebeld worden door iemand met de VoIP-functie om mensen zelf te kunnen bellen. Maar vanaf vandaag kunnen alle Android-gebruikers de functie gebruiken. Wanneer je gaat bellen en je hebt geen Wifi-verbinding dan worden er MB’s verbruikt uit je databundel. WhatsApp maakt zelf niet bekend hoeveel MB’s een minuut bellen kost. Uit een test van Android Planet blijkt dat de nieuwe belfunctie gemiddeld 250 KB per minuut verbruikt, dat is 1 MB voor vier minuten bellen. Verder schrijft Androidplanet.nl dat de gesprekskwaliteit goed is bij een 3G- en 4G-verbinding, maar levert een Wifi-verbinding de beste kwaliteit.

Nieuwste versie WhatsApp

Voor de nieuwe functie is geen update nodig, wel dien je de laatste versie van de app te installeren. Wanneer je de App opent, zul je zien dat er op het beginscherm naast het tabblad met ‘Chats’ ook een tabblad met ‘Oproepen’ is toegevoegd. Vanuit dit tabblad kunnen telefoongesprekken gestart worden en zijn de gemiste, ontvangen en verstuurde oproepen zichtbaar. Voorlopig kunnen alleen Android-gebruikers elkaar bellen. Een update voor iOS volgt volgens WhatsApp binnen enkele weken.

Meer mogelijkheden over gratis bellen via internet

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie