Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Gratis belfunctie WhatsApp voor Android beschikbaar

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Alle Android-gebruikers kunnen vanaf vandaag gratis bellen via WhatsApp. De telefoongesprekken worden afgehandeld via de internetverbinding van je smartphone. Je verbruikt dus geen belminuten maar MB’s. Voor de nieuwe functie is geen update van de applicatie nodig.

Gratis bellen via WhatsApp

Een tijdje terug werkte de dienst al voor een select aantal gebruikers. Een gebruiker moest gebeld worden door iemand met de VoIP-functie om mensen zelf te kunnen bellen. Maar vanaf vandaag kunnen alle Android-gebruikers de functie gebruiken. Wanneer je gaat bellen en je hebt geen Wifi-verbinding dan worden er MB’s verbruikt uit je databundel. WhatsApp maakt zelf niet bekend hoeveel MB’s een minuut bellen kost. Uit een test van Android Planet blijkt dat de nieuwe belfunctie gemiddeld 250 KB per minuut verbruikt, dat is 1 MB voor vier minuten bellen. Verder schrijft Androidplanet.nl dat de gesprekskwaliteit goed is bij een 3G- en 4G-verbinding, maar levert een Wifi-verbinding de beste kwaliteit.

Nieuwste versie WhatsApp

Voor de nieuwe functie is geen update nodig, wel dien je de laatste versie van de app te installeren. Wanneer je de App opent, zul je zien dat er op het beginscherm naast het tabblad met ‘Chats’ ook een tabblad met ‘Oproepen’ is toegevoegd. Vanuit dit tabblad kunnen telefoongesprekken gestart worden en zijn de gemiste, ontvangen en verstuurde oproepen zichtbaar. Voorlopig kunnen alleen Android-gebruikers elkaar bellen. Een update voor iOS volgt volgens WhatsApp binnen enkele weken.

Meer mogelijkheden over gratis bellen via internet

Geactualiseerd: dinsdag 31 maart 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.