Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Google presenteert smartphones: Pixel en Pixel XL

door Anniek Kruijer

Google heeft twee eigen smartphones onthuld: de Google Pixel en de Google Pixel XL. De smartphones zijn qua hardware nagenoeg gelijk aan elkaar. Grote verschillen zijn het beeldschermformaat- en resolutie en de accucapaciteit. Op een zevental punten zou Google Pixel een geduchte concurrent voor de iPhone kunnen worden, schrijft Gonny van der Zwaag op iCulture.

Uiterlijk

De Pixel en Pixel XL zijn de eerste smartphones die volledig onder de merknaam van Google worden uitgebracht. Beide apparaten zijn gebouwd door HTC, maar door Google zelf ontworpen. De toestellen zijn gemaakt van aluminium en glas. Aan de achterzijde zit, net als bij de laatste generatie Nexus-telefoons, de vingerafdrukscanner. De Pixel komt in twee formaten: een normale versie met een 5 inch-scherm (full-hd) en een groter toestel met een 5,5 inch-scherm (quad-hd)
google-pixel.jpg

Specificaties

De toestellen draaien op de nieuwe Qualcomm Snapdragon 821 processor, één van de snelste processoren van dit moment. Zowel de Pixel als de Pixel XL komen op de markt met 32 GB en 128 GB interne opslagcapaciteit en een werkgeheugen van 4 GB. De kleinere Google Pixel is voorzien van een accu met een capaciteit van 2770 mAh. De Google Pixel XL heeft een accu van 3450 mAh. Beide toestellen beschikken over fast-charging technologie, waarmee je snel kunt opladen. Een kwartier aan de lader zou 7 uur aan energie geven.

Camera

Op cameragebied zijn beide smartphones uitgerust met een 12-megapixelcamera aan de achterzijde. Aan de voorzijde zijn beide toestellen voorzien van een 8-megapixel front-camera. De onafhankelijke testers van DxOMark geven Google Pixel het cijfer 89, de hoogste score ooit voor een smartphone.Ter vergelijking: de iPhone 7 kreeg slechts een 86 en de Samsung Galaxy S7 Edge een 88, net als de Sony Xperia X Performance.

Onbeperkte Cloudopslag

Om al je foto's op te slaan is er de back-up dienst Google Foto's. Dit is een gratis dienst waarbij ook 4K-video's oneindig opgeslagen kunnen worden. Handig, omdat de foto’s en video’s daarmee niet langer van beperkt formaat hoeven te zijn. Op deze manier slokken ze geen geheugen meer op, waardoor Google Pixel een geduchte concurrent kan worden voor de iPhone 7.

Google Assistent

De Pixel's onderscheiden zich van andere Android-telefoons door de integratie van Google Assistent. Het zijn de eerste waar Google Assistent standaard op zit. Als je de homeknop ingedrukt houdt, of ‘OK Google’ zegt, schakelt die zichzelf in. De stemassistent is alleen nog maar in het Engels beschikbaar en kan dingen doen als muziek openen, restaurants zoeken en routes plannen met de Maps-app. 

24/7 support van Google

Op de Pixel zit standaard de mogelijk om support van Google te krijgen. Niet zomaar support, maar 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit kan via een speciaal tabblad bij de instellingen. Hierbij heb je als gebruiker de mogelijkheid het scherm te delen, zodat de supportmedewerker mee kan kijken om het probleem samen op te lossen.

Virtual Reality: Daydream View

vr-bril-google-pixi.jpg

Nieuw is ook de mobiele VR-bril: de Daydream View, die gebruikmaakt van een accu. De bril is gemaakt van stof en werkt grotendeels hetzelfde als de Gear VR bril van Samsung. Bij de VR-bril zit een kleine controller, waarmee je sommige apps met bewegingen kunt bedienen. Ook heeft de controller enkele knoppen en een touchpad voor het navigeren door virtuele werelden.

Prijzen

Volgens Tweakers krijgen de toestellen de volgende adviesprijzen in Nederland:
- Google Pixel 32GB - 759 euro / Google Pixel 128GB - 869 euro
- Google Pixel XL 32GB - 899 euro / Google Pixel XL 128GB - 1009 euro
Daarmee zijn de prijzen vergelijkbaar met de pas uitgebrachte iPhone 7 van Apple. Wanneer de smartphones in Nederland verschijnen is nog niet bekend.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie