Google Pixel 2: eerste smartphone met ingebouwde simkaart

door Anniek Kruijer

Google-Pixel-2-XL.jpgGoogle presenteerde deze week haar nieuwe smartphones, de Pixel 2 en de Pixel 2 XL. De telefoons van Google zijn de eerste die gebruik gaan maken van een ingebouwde simkaart (e-sim). 

Ingebouwde simkaarten

De grootste vernieuwingen zijn de ingebouwde simkaarten en het feit dat ze met virtual en augmented reality werken en draaien op Android Oreo. De koptelefoons die bij de telefoons horen kunnen e-mails voorlezen en tekst vertalen. Gebruikers moeten zich abonneren op Project Fi, een draadloos netwerk van Google, om toegang te krijgen tot de technologie. De snelheid zou niet minder zijn dan wanneer je telefoon met een regulier Wifi netwerk verbinding zoekt.

Camera

De Pixeltelefoons hebben een nieuwe camera aan de achterkant met optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant hebben ze een camera van 8 megapixel.

Wat kosten ze?

De Pixel 2 met 64 GB aan geheugen gaat 799 euro kosten, de Pixel 2 XL met dezelfde hoeveelheid geheugen kost 939 euro. Er zijn vooralsnog geen plannen om de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL in Nederland uit te brengen.

Meer weten? Tweakers was in Londen bij het Google-evenement. Lees en bekijk review of bekijk het filmpje van The Verge.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reageren

 • *
   
 • *
  Je e-mailadres wordt niet getoond op de website, en je ontvangt geen ongevraagde e-mail
   
 •  
  optional