Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Goedkoper uit met speciale buitenlandbundel?

door Jeanet Woldring 5 reacties

buitenlandbundels.jpgGa je op vakantie naar het buitenland? Dan kun je bij steeds meer providers buitenlandbundels kopen om daar goedkoper te kunnen bellen, sms'en en internetten. Ben je dan echt voordeliger uit?

Steeds meer providers met buitenlandbundels

Bundels om goedkoper te kunnen bellen, sms'en of mobiel te kunnen internetten in het buitenland werden tot voor kort vooral aangeboden door KPN, Telfort, Vodafone en T-Mobile. Nu blijkt dat ook steeds meer kleinere mobiele aanbieders buitenlandbundels aanbieden.

Vorig jaar boden alleen de grote providers KPN, Telfort, T-Mobile en Vodafone buitenlandbundels voor gebruik van je smartphone op vakantie over de grens. Het is opmerkelijk dat steeds meer Nederlandse providers voordeelbundels aanbieden, nu de roamingtarieven geleidelijk gaan verdwijnen.

Welke providers bieden speciale buitenlandbundels?

Op dit moment bieden KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Telfort, AH Mobiel, Aldi Talk, Bliep en Youfone speciale bundels voor in het buitenland. Sommige providers, waaronder T-Mobile en Ziggo Mobiel, bieden daarnaast de mogelijkheid om een bepaalde hoeveelheid minuten, sms'jes of MB's per maand uit je 'normale' Nederlandse bundel gratis te gebruiken in het buitenland. Bij deze providers kun je je tegoed uit je NL-bundel voor een deel dus ook in sommige andere landen gebruiken. Bij Robin Mobile bestaat je abonnement uit onbeperkt bellen, sms'jes en MB's en daarnaast ontvang je elke maand gratis 100 MB’s, 100 minuten/sms’jes die gebruikt kunnen worden binnen de EU.

buitenlandbundels-zonder-verrassingen.jpgBuitenlandbundels zijn in veel gevallen aantrekkelijk omdat de tarieven binnen deze bundels lager liggen. Door de wijzigingen in de roamingtarieven zijn de verschillen tussen 'los' bellen, sms'en of internetten echter veel kleiner geworden ten opzichte van de tarieven binnen de buitenlandbundels.

Soms toch duurder uit met een buitenlandbundel

Omdat de verschillen tussen de huidige roamingtarieven en de tarieven binnen de buitenlandbundels kleiner zijn geworden, betekent dat wanneer je bijvoorbeeld niet je hele bundel verbruikt, in werkelijkheid duurder uit bent. Bedenk dus vooraf hoeveel je ongeveer wilt bellen of internetten in het buitenland en vergelijk dat met de tarieven van de buitenlandbundel. Bekijk hier het overzicht van alle vakantiebundels voor in de EU.

Einde roamingtarieven

In juni 2017 worden de roamingtarieven volledig afgeschaft. Vanaf dat moment kunnen Nederlanders in andere EU landen zonder bijkomende kosten bellen, sms'en en internetten vanuit hun Nederlandse bundels. Tussen 30 april dit jaar en juni 2017 is er sprake van een overgangsperiode en mogen providers zelf bepalen welke tarieven zij berekenen: alleen het Nederlandse tarief, het Nederlandse tarief plus een toeslag of alleen een toeslag. Uiteraard zijn de tarieven wel aan voorwaarden gebonden. Uit analyse van GSM Helpdesk begin deze week bleek al dat er momenteel grote verschillen in tarieven bestaan tussen Nederlandse providers onderling.

Vergelijking

Goedkoop bellen en internetten vanuit het buitenland? Bekijk de tarieven van alle beschikbare buitenlandbundels per provider

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (5)

Geplaatst door: Wolthuis ()

Neem een Vodafone you prepaid kaartje en je krijgt voor 10 euro 30 dagen 1 Gig data in heel Europa.
Goedkoper dan een buitenland bundel bij een vast abonnement.

Geplaatst door: Ton Veen ()

5 dagen in Roemenie geweest. Normaal kocht ik bij T-Mobile een Travel &Surf pakket voor 14,99 euro, nu heb ik het erop gewaagd dit niet te kopen en de roaming gewoon open te laten staan. Resultaat: 3,35 euro, hele dag online, mails, facebook, messenger, whatsapp. En bellen voor 0,006 per minuut. Natuurlijk opgepast met fotos en filmpjes downloaden. Heerlijk wat een vooruitgang. Dit hebben we te danken aan de EU! Het verschil met landen buiten Europa wordt nu wel pijnlijk groot. Bv Moldavie, behoort eigenlijk tot Europa, maar formeel nog niet: ongelooflijk hoge kosten voor bellen en internetten, heel onredelijk. Wanneer passen de providers dit aan op basis van redelijkheid?

Geplaatst door: MohKraats ()

Het word tijd dat men een voorbeeld neemt aan de Duitse providers.
Ik heb een duits Vodafone abo.
Ik kan in het buitenland gewoon internetten en bellen uit mijn bundel zonder extra kosten.
En dan ook bellen naar nummers in het land waar ik ben.
Niet alleen naar het thuisland, zoals in Nederland aangeboden word

Geplaatst door: apollo ()

Zou leuk zijn als Vodafone ook komt met echt voordelige blox buitenland van bv een week of maand . Want de blox die er nu zijn zijn leuk als je bv 2 dagen naar België gaat maar ben je daar een week of langer is het erg duur om per dag een blox te moeten gebruiken. Meerdere andere grote providers hebben dit wel en is erg gemakkelijk en voordelig in gebruik.

Geplaatst door: Truus van der Noord ()

Hoi Ben, ff n berichtje van je ouwe Franse juf. We zitten in oms huis in Frankrijk, hebben daar vast bellen en internet van orange.fr, een abonnement residence secondaire. Dat zeggen we weer op als we weer naar Winsum gaan. Ik vraag me af of dit t goedkoopste en handigste is, en ik kan nergens
de tarieven vinden om van vast bellen naar Nederland tvinden!
Uiteraard hebben we in Nl ook telefoon, vast en mobiel, maar t gaat me om Frankrijk. Daar had ik een speciaal nummer, dat moest ik eerst draaien en dan kon ik voor 5 ct per minuut naar Nederland bellen. Maar nu krijg ik plotesling een imgeblikte mevrouw van telerabais die me vertelt dat ik slechts voor 9 cent per minuut kan bellen....T moet niet gekker worden, vind je niet! Hoe gaT t verder met je? Volgens mij materieel wel, ,maar verder ook?
Groeten vanuit zuid Frankrijk, alwaar het net vier weken rotweer is geweest, maar nu dus beter
Truus....madame van der Noord

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie