Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Goedkoper internet + bellen zonder vaste KPN-lijn

7 reacties

Steeds meer mensen doen hun vaste lijn de deur uit om alleen mobiel te bellen of om te bellen via internet. Dat laatste doen inmiddels ruim 2,5 miljoen Nederlanders. Iedereen die geen vaste KPN-lijn meer heeft, is voor internettoegang aangewezen op de kabel of op een zogenaamd "ADSL zonder vaste lijn" abonnement.

Tot voor kort betaalde u voor "ADSL zonder vaste lijn" tien euro meer dan voor een "normaal" ADSL abonnement op uw vaste KPN lijn. Vandaag de dag wordt er echter flink geconcurreerd tussen de aanbieders voor wat betreft deze toeslag. Zo betaalt u bij Orange het eerste jaar slechts € 5,- extra wanneer u geen vaste lijn heeft en biedt Telfort internet een 20 Mb verbinding aan voor € 19,95 per maand zonder extra toeslag.

De TOP-5 op Internetten.nl is daarom begin deze maand uitgebreid met een vergelijking van goedkoopste breedband pakketten die gelden wanneer u geen vaste KPN-lijn heeft. Opvallend is dat de kabelaars dan veel beter uit de vergelijking komen, onder andere doordat @Home en Casema stunten met een actie voor 4 maanden gratis internet.

TOP-5 internet zonder vaste lijn (4 MB)

1) Orange ADSL: € 13,95 per maand (na 12 mnd. € 27,90)
2) Orange ADSL & Telefonie: € 14,95 p/mnd (na 12 mnd. € 29,95)
3) @Home Regelmatig: € 29,95 per maand (4 maanden gratis)
4) Casema Multi: € 29,95 per maand (4 maanden gratis)
5) Telfort internet: € 19,95 per maand (20 Mb)

TOP-5 internet zonder vaste lijn (20 MB)

1) Telfort internet:  € 19,95 per maand 
2) Tele2 Compleet (2 jr. contract): € 29,95 per maand (eerste 6 mnd € 19,95)
3) Orange ADSL Extra: € 24,95  per maand (na 12 mnd. € 33,90 p/mnd)
4) Orange ADSL Extra & Telefonie € 24,95 per maand. (na 12 mnd: € 34,90 p/mnd) 
5) CompuServe ADSL&Telefonie Platina € 24,90 per maand

Tip: bekijk de vernieuwde TOP-5 op Internetten.nl

* Update 1-4-2008: met ADSL "zonder vaste lijn" wordt bedoeld ADSL zonder apart telefoonabonnement van KPN voor thuis. Voorheen had je een apart KPN-abonnement nodig voor ADSL, doorgaans BelBasis voor € 18,48 euro per maand. Nu is het mogelijk te internetten via ADSL zonder extra kosten voor het gebruik van de vaste lijn. Uiteraard moet de zin: "Steeds meer mensen doen hun vaste lijn de deur uit" niet letterlijk worden genomen!

Reacties (7)

Geplaatst door: yeah right ()

Schotel internet?

Geplaatst door: Sandra K. ()

Wij wonen nu net over degrens in Duitslans en NEE er is geen aansluiting voor een telefoonleiding. We zijn al lang in discussie met de Deutsche Telekom, maar het schiet nog niet op, dus wie heeft een goed(koop) idee?

Geplaatst door: ron ()

Ja hoe dacht je anders dat je signaal je huis binnen zou komen. Via de lucht? Natuurlijk heb je een telefoonleiding nodig, maar dat heeft elk normaal huis tegenwoordig. Je hebt alleen geen telefoonabonnement meer nodig. Dus als het kabeltje er ligt, kun je gewoon internet nemen.

Opmerking van de redactie op 06-06-2008
Dit is niet helemaal waar: inderdaad, je hebt de koperdraad nodig, maar het is zeker niet zo dat elk huis in Nederland die ook heeft!
Geplaatst door: Bennie M. ()

Heel leuk bericht als je het zo vluchtig leest ADSL zonder KPN lijn, dit kan zo wie zo niet, je hebt deze altijd nodig.
Zoals reeds vermeldt wordt je op een heel slimme manier voor de gek gehouden, de huur voor de lijn is bij de prijs inbegrepen dus gratis bestaat niet!!!!
Zelf ben ik absoluut geen liefhebber van ADSL internet, zeker als je zit de problemen die men heeft met de diverse providers ( KPN, Orange Abel enz. )
Mijn ervaring is dat de Kabelmaatschappijen veel verder met internetten + bellen zijn zeker technisch gezien.

Geplaatst door: Ferry ()

Telfort licht je dan als nog op met de netwerkkosten. Ik ben namelijk van een Tiscali T12 naar het Telfort 20mb gegaan maar Telfort blijft de netwerkkosten rekenen. Oplichters dus...

Geplaatst door: albert ()

@Doornroosje
zonder vaste KPN-lijn is dat je niet meer voor deze lijn hoeft de betalen maar er wel gebruik van maakt daarom dit de nog wel aan het kpn (isra)punt vast wand in heb zelf ook telfort internet
m.v.g. albert

Geplaatst door: Doornroosje ()

Dat je geen vaste lijn meer nodig hebt klopt niet. Ik heb zelf Telfort Internet genomen, wat ook zonder KPN-telefoonaansluiting zou moeten werken. Na de installatie zag ik dat het modem wel degelijk op het KPN-kastje wat mijn woning binnenkomt is aangesloten. Hebben meer mensen hier ervaringen mee?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie