Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Goedkoper bellen op wintersport

door Jeanet Woldring

Sta jebinnenkort op de piste en wil je je familie en vrienden vanuit de witte wereld laten weten welke superafdalingen je maakt?

Als je mobiel belt vanuit een EU land, dan betaal je vergeleken met 2007 tot maar liefst 60 % minder. Bel je echter vanuit een niet-EU land (zoals Zwitserland), dan kan het nog steeds behoorlijk in de papieren lopen. Dat geldt bijvoorbeeld ook als je je Nederlandse metgezellen op een nabijgelegen berg in Frankrijk wilt laten weten dat je een supersonische zwarte pukkelpiste gevonden hebt!

Er zijn gelukkig ook manieren om je belbudget binnen de perken te houden. Hier alvast een paar tips, voor als KPN, Hi, Telfort, Vodafone of T-Mobile je provider is. In een volgend artikel komen de de alternatieven aan bod.

Vakantiebundel

KPN EU voordeelbellen
Met KPN EU Voordeelbellen kun je  voordeliger bellen in de EU. Je kunt je aanmelden door gratis te bellen naar 1330 als je een abonnement hebt van KPN.

Wat kost bellen met KPN EU Voordeelbellen?
Voor € 0,25 per minuut kun je vanuit alle landen in de EU bellen naar:
- alle nummers in Nederland, met uitzondering van 0800- en 0900-nummers
- alle nummers binnen een EU land, met uitzondering van 0800- en 0900-nummers
- alle nummers van andere EU landen, met uitzondering van 0800- en 0900-nummers
- Je betaalt een starttarief van € 0,99
- Gebeld worden binnen de EU kost € 0,25 per minuut
- Voor data verbruik binnen de EU geldt een tarief van € 11,90 per Mb
- Voor SMS-en, data gebruik en bellen vanuit de rest van de wereld gelden de normale tarieven

Vodafone Passport
Met Vodafone Passport kun je in 42 landen extra voordelig bellen en gebeld worden. Je betaalt daar alleen je ThuisTarief plus € 0,79 per gesprek. En word je gebeld, dan betaal je alleen € 0,79 per gesprek, hoe lang je gesprek ook duurt. Op de andere netwerken in de Passport landen geldt de Passport tariefstructuur met een starttarief van 99 ct (i.p.v. 79ct.) Je zet het gemakkelijk aan via My Vodafone.

Meer tips: Vakantiebellen.com voor bellen en internetten vanuit het buitenland
===
4-6 Reizigers die van buiten de Europese Unie met de gsm naar huis willen bellen, kijken tegen peperdure facturen aan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse Informa Telecoms and Media.

Veel aanbieders hebben hun tarieven fors opgetrokken, nu ze voor mobiel bellen binnen de EU nog maximaal 49 cent per minuut mogen vragen. Dat heeft tot honderden miljoenen euro's aan inkomstenverlies geleid. Veel bedrijven proberen dat gedeeltelijk te compenseren met torenhoge roaming-tarieven buiten de EU. Volgens het Britse onderzoeksbureau is 'roaming' in die landen gemiddeld tien tot 25 procent duurder geworden ten opzichte van 2006.

Zo zijn Europeanen ruim 24 procent meer kwijt als ze vanuit Afrika naar huis bellen. Duitsers betalen in dat geval zelfs 164 procent meer. Een gesprek vanuit China kost elf procent meer, vanuit India 14,5 procent, vanuit het Midden-Oosten twaalf procent en negen procent vanuit Rusland. Bellen vanuit de VS en Japan is wel goedkoper geworden. Voorbeelden voor Nederlandse bellers hebben de onderzoekers niet.

Zie Vakantiebellen.com voor Nederlandse tarieven voor bellen in en vanuit het buitenland; ook buiten de EU

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie