Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Goedkoper bellen naar mobiel onzeker

Leestijd: 2 minuten

Het is onzeker of het bellen met een vaste telefoon naar een mobieltje goedkoper wordt. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft besluiten van toezichthouder Opta hierover vernietigd. Pas over veertien dagen wordt duidelijk op welke gronden. 

De beroepszaak was aangespannen door de telecombedrijven KPN, KPN Mobile, Orange, Vodafone, Tele2, Telfort en T-Mobile. In juni berichtte Bellen.com over een besluit van telecomwaakhond OPTA dat zou moeten leiden tot verdere, geleidelijke verlaging van de vast-mobiel tarieven. De toezichthouder kondigde vorig jaar al aan dat deze verder naar beneden moesten en maakte in juni het uiteindelijke tariefniveau bekend. 

U weet inmiddels wat er vervolgens gebeurt, de belbedrijven stappen bij dit soort besluiten naar de rechter. Opta moet van de 'bijzondere bestuursrechter' nu een nieuw besluit nemen wat betreft de markt voor gespreksafgifte op afzonderlijke mobiele netwerken. De verlagingen zullen er op enig moment wel komen, maar worden in de tijd gezien verder vooruitgeschoven.  

De Opta was van plan de tariefsverlaging in drie stappen door te voeren, waarvan de eerste halverwege dit jaar en de laatste in 2008. Bellen naar mobieltjes aangesloten op het netwerk van Vodafone en KPN zou 5,5 cent per minuut gaan kosten vergeleken met 11 cent nu. Orange en T-Mobile zouden nog 7 cent per minuut mogen vragen tegen het huidige tarief van ruim 12 cent.

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie