Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Goedkoper bellen in EU uitgesteld

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Wie denkt binnenkort goedkoper te kunnen bellen over de grens komt misschien van een koude kermis thuis. De lidstaten van de Europese Unie willen mobiel bellen en internetten in de EU pas in 2018 minder duur maken. Zij nemen daarmee een ander standpunt in dan het Europees Parlement, dat de roamingkosten nog eind dit jaar wil afschaffen. Weten bij welke provider je al wel tegen thuistarieven kunt bellen in de EU?

De lidstaten vinden dat consumenten uitsluitend binnen een nog te bepalen limiet moeten kunnen bellen en internetten zonder extra kosten. Als klanten dit roamingtegoed hebben opgebruikt, mag een telecomprovider wel wat in rekening brengen. Dat bedrag moet wel aanzienlijk lager liggen dan de huidige tarieven.

Consumentenbond: grote teleurstelling

De Consumentenbond is zwaar teleurgesteld en vindt het standpunt van de lidstaten schandalig. ‘De roamingkosten worden met het voorstel niet afgeschaft en de zorgen over torenhoge telefoonrekeningen na thuiskomen van vakantie zijn daarmee nog niet voorbij,’ schrijft de Consumentenbond. Ook Neelie Kroes vindt het desgevraagd 'heel triest' voor de consumenten. De lidstaten en het EU-parlement zullen nu op zoek moeten naar een compromis.

'Goedkoper bellen in EU uitgesteld? Niet bij T-Mobile'

'Goedkoper bellen in EU uitgesteld? Niet bij T-Mobile!' Met deze marketingcampagne speelt de provider handig in op de hoge roamingtarieven. Sinds 19 januari biedt de provider een nieuw prijsplan Stel Samen & Stel Bij waarbij je in heel de EU belt 'zoals thuis'. Gebeld worden en sms'en is gratis en je kunt tot 120 minuten uit je normale belbundel gebruiken in Europa. Voor T-Mobile klanten die nog geen gebruik van dit nieuwe abonnement is het mogelijk om over te stappen naar het Stel Samen & Stel Bij-prijsplan.

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie