Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Goedkoopste sim only voor gemiddelde gebruiker?

door Anniek Kruijer Leestijd: 3 minuten

nb-goedkoopste-provider.jpg

Bij wie scoor je het goedkoopste sim only contract? Als je maandelijks 100 minuten belt, 10 sms'jes stuurt en 1 GB aan data verbruikt, kun je al voor 8 euro per maand klaar zijn! Benieuwd welke provider het voordeligst is voor de gemiddelde beller? 

Verbruik gemiddelde mobiele beller

Volgens de cijfers van onze RekeningScan over het vierde kwartaal van 2016 verbruikt een gemiddelde beller zo’n 100 minuten, 10 sms’jes en 1 GB per maand. Een jaar terug verbruikten we ongeveer 140 minuten, 15 sms'jes en 700 MB en twee jaar geleden was het aantal MB’s nog maar 415 MB. We maken tegenwoordig veel gebruik van het snelle 4G-netwerk en providers bieden grote databundels. Het dalende belgebruik kan verklaard worden door het gebruik van communicatie via apps als WhatsApp en andere Messenger diensten. Maar ook aan beldiensten via internet als WhatsApp en Skype.

Voordeligste provider voor 100 min + 10 sms + 1000 MB

Op basis van het gemiddelde belprofiel hebben we uitgezocht wat het goedkoopste mobiele abonnement is. We kijken naar de goedkoopste sim only's en abonnementen + toestel voor een maand, één jaar en twee jaar. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals (start)minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven etc.

Simpel, Youfone en hollandsnieuwe het voordeligst

Voor sim only geldt dat je het goedkoopste uit bent met een tweejarig contract. Dat geldt ook voor een abonnement + telefoon. Welke provider biedt het scherpste (sim only) abonnement?

Duur Sim only Prijs gemiddeld Abonnement Prijs gemiddeld
2 jaar

simpel.gif

Belrevolutie 1GB + 100 minuten

€ 8,33

hollandsnieuwe.gif

1000 MB/min/sms

€ 13,63
1 maand

youfone.gif

250 min/sms maand met 1000 MB Maand

€ 10,00 - -
1 jaar

simpel.gif

Belrevolutie 1GB + 100 minuten

€ 11,17

hollandsnieuwe.gif

1000 MB/min/sms

€ 15,88

Een maandabonnement voor gemiddeld 10 euro per maand!

Simpel is net als vorig kwartaal de goedkoopste onder de sim only's. De provider biedt een tweejarig contract met 1 GB, 100 minuten en onbeperkt sms'en voor 8,33 euro per maand. Dit zijn de gemiddeld berekende kosten. Het goedkoopste maandabonnement is van Youfone. Je betaalt een tientje en krijgt 250 minuten/sms en 1 GB. Het voordeel is hier dat je elke maand kunt opzeggen. Verrassend genoeg is een maandcontract van Youfone goedkoper dan een sim only voor één jaar. Het Simpel product voor één jaar is in vergelijking met Youfone duurder en je krijgt minder belminuten. Leuk extraatje bij Simpel is dat je nu ook gebruik kunt maken van 4G, via het netwerk van T-Mobile. Dit kost 2,50 euro per maand en biedt downloadsnelheden tot 25 Mbps.

Liever een voordelig abonnement + toestel?

Kies dan voor hollandsnieuwe. Voor 13,63 euro krijg je 1000 min/sms/MB's. Hollandsnieuwe biedt ook het goedkoopste éénjarige abonnement voor 15,88 euro. Je krijgt hier ook 1000 MB's of sms'jes of minuten. Kies zelf je gewenste telefoon in de vergelijker. Abonnees van hollandsnieuwe kunnen echter nog geen gebruik maken van het snelle 4G-netwerk. 

Ander belprofiel?

Heb je een ander belprofiel? Vul dan je verbruik in op de Belwijzer of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt gratis advies voor een passend abonnement. En vergelijken loont, want vaak blijkt dat mensen onnodig tientallen euro’s teveel betalen voor hun mobiel abonnement doordat zij een te grote of juist te kleine bundel hebben afgesloten.

Geactualiseerd: vrijdag 6 januari 2017

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.