Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Goedkoopste provider voor gemiddelde beller

door Anniek Kruijer Leestijd: 3 minuten

Verbruik jij maandelijks ongeveer op 140 belminuten, 20 sms’jes en 700 MB? Dan ben je een gemiddelde mobiele beller volgens de cijfers van onze RekeningScan over het derde kwartaal. En ben je een dief van je eigen portemonnee als je hier 20 euro of meer voor betaalt per maand!  Welke provider is het voordeligst voor dit profiel?

Iets meer belminuten, fors meer data

Een gemiddelde beller verbruikt nu zo’n 140 minuten + 20 sms’jes + 700 MB per maand. Vorig kwartaal stond het verbruik op 135 minuten, 20 sms’jes en 520 MB data. We zien dat er weer iets meer gebeld wordt, al is het niet noemenswaardig. Het aantal verstookte MB’s is echter gigantisch gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal!

Voordeligste provider voor 140 min + 20 sms + 700 MB

Op basis van het gemiddelde belprofiel hebben we uitgezocht wat het goedkoopste abonnement of sim only is voor 1 en 2 jaar.  Of ben je misschien beter uit met prepaid? Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals (start)minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid tegoed etc.

Abonnement 1 jaar Sim only 1 jaar
 1000 MB/min/sms 1 jaar 250 min/sms 
met 700 MB
Gemiddeld v.a. € 17,50 p/mnd Gemiddeld € 12,83 p/mnd
 Abonnement 2 jaar Sim only 2 jaar
 300 min of sms met 1000 MB  250 min/sms 
met 700 MB
Gemiddeld v.a. 12,62 p/mnd Gemiddeld € 10,42 p/mnd

Peildatum: 02-10-2015

Hollandsnieuwe en Ben goedkoopste abonnementen

Het goedkoopste abonnement  voor de duur van 12 maanden krijg je bij hollandsnieuwe. Voor  17,50 euro per maand krijg je 1000 MB/min/sms, je zit er dan een jaar aan vast. Wil je een contract voor 2 jaar, dan zit je het voordeligst bij Ben. Maandelijks betaal je gemiddeld 12,62 euro.

Youfone voordeligste sim only voor gemiddelde beller

Youfone biedt opnieuw de goedkoopste sim only’s. Net als in het tweede kwartaal betaal je gemiddeld 12,83 euro per maand voor een 1-jarig abonnement. Hiervoor krijg je 250 min/sms met 700 MB. Voor een 2-jarig contract ben je nog een paar euro goedkoper uit: je betaalt dan 10,42 euro per maand.

Lycamobile goedkoopste prepaid

Wil je niet vastzitten aan een contract, dan ben je momenteel het voordeligst uit met een prepaid product van Lycamobile. Je ontvangt voor 10 euro per maand 200 belminuten en sms’jes. Daarnaast krijg je ook nog eens 3 GB aan data! Let op, dit is een tijdelijke actie die duurt tot 31 oktober aanstaande. Houd er ook rekening mee dat je bundel slechts 3 maanden geldig is. Hybride producten worden niet meer meegenomen in de vergelijking. De reden is dat er niks meer te vergelijken valt: alleen AH Mobiel biedt nog maar online hybride producten aan. Vodafone is hier in augustus mee gestopt.

Ander belprofiel?

Heb je een ander belprofiel? Vul dan je verbruik in op de Belwijzer of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt dan razendsnel een gratis advies voor een passend abonnement. En vergelijken loont, want vaak blijkt dat mensen onnodig tientallen euro’s teveel betalen voor hun mobiel abonnement doordat zij een te grote of juist te kleine bundel hebben afgesloten.

Geactualiseerd: woensdag 20 mei 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie