Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Goedkoop en overal internet in het buitenland?

Leestijd: 3 minuten

mifi.jpgBehoor jij ook tot de meerderheid van vakantiegangers die niet zonder wifi kunnen in het buitenland? Op vakantie is het handig om te beschikken over internet om even het nieuws te lezen, het weerbericht te bekijken of een leuk restaurant opzoeken om te eten. Maar...niet overal zijn wifi-hotspots beschikbaar en de smartphone is vanwege de dure roamingtarieven helaas nog altijd geen goede optie, speciale buitenlandbundels daargelaten. Om toch overal toegang tot internet te hebben, zou je een een zogeheten mifi-router aan kunnen kopen of huren. Wat is het en wat zijn de kosten?  

Hoe werkt mifi?

ANWB-mifi.jpgMifi staat voor ‘My Wifi’. Dit is een klein apparaatje, zo groot als een pakje kaarten, wat draadloos internet uitstraalt. Het idee is hetzelfde als een modem van thuis. In het apparaat past een simkaart voor een of meerdere landen met 3G of 4G signaal. Dit signaal wordt omgezet in een wifi-verbinding. Er zijn verschillende Mifi’s verkrijgbaar. Afhankelijk van het type apparaat kunnen maximaal 5 of 10 andere apparaten tegelijk voorzien worden van wifi. Het apparaat heeft een bereik van ongeveer 15 meter.  Als je een iPad of tablet hebt zonder een 3G module dan biedt de mifi ook uitkomst. Je maakt gewoon via de wifi van je tablet verbinding met je mifi en je bent online. Wij hebben al eens een mifi getest, bekijk de review.

Is mifi goedkoper in het buitenland?

Een mifi kan gehuurd of gekocht worden inclusief simkaart of je kunt een Mifi en een simkaart los kopen. Wereldwijd Wi-Fi verkoopt en verhuurt de mifi inclusief simkaart. Hier kost het huren voor drie weken met 3 gigabyte binnen Europa ruim 100 euro. Het kopen van een mifi met een EU simkaart kost 80 euro, hierbij zit gratis 500 MB. KeepGo verkoopt de Mifi inclusief simkaart met 1 gigabyte internet voor 117 euro.

Een mifi zonder simkaart is te koop vanaf 6 tientjes. In het land van bestemming kan een lokale simkaart gekocht worden.  Bij supermarkt Carrefour in Frankrijk kan bijvoorbeeld een prepaid simkaart aangeschaft worden voor 15 euro met 15 euro beltegoed. 1 gigabyte internet kost 10 euro. Ook bij de ANWB kun je een mifi-apparaat bestellen. Ze hebben lokale simkaarten voor Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

Gebruiksgemak

De mifi biedt veel gebruiksgemak. Er is overal internet beschikbaar en meerdere apparaten kunnen er tegelijk gebruik van maken. Het is makkelijk in bediening en je bent snel online. Verder levert de mifi downloadsnelheden die vergelijkbaar zijn met een normaal wifi-netwerk. Het apparaat is minder geschikt voor veel downloaden. Het is niet verstandig om de mifi te gebruiken zoals het internet thuis, want de databundel is niet onbeperkt. Als het tegoed op is, heb je geen wifi-verbinding meer. De kwaliteit van de wifi-verbinding hangt af van de signaalsterkte van de provider, in een afgelegen gebied of in de bergen is er vaak een slechtere verbinding. 

Conclusie

Internet op reis is heel makkelijk met een mifi apparaat. Het is ideaal voor als je met meerdere mensen en/ of apparaten in het buitenland bent en je graag overal wifi-verbinding wil. Daarnaast is het makkelijk in gebruik en goedkoper dan internet op je Nederlandse simkaart.

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie