Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Goedkoop bellen met KPNOpReis of Vodafone Passport

door Jeanet Woldring

Voor mensen die vaak lange gesprekken in het buitenland voeren, heeft KPN een nieuwe optie: KPNOpReis. Het is dezelfde gratis voordeeloptie die tot 1 juni door het leven ging onder de naam EU Voordeelbellen, maar met gunstiger tarieven. KPNOpReis lijkt veel op Vodafone Passport en T-Mobile Grenzeloos*.

Met KPNOpReis betaalt u in de EU per gesprek een starttarief van 80 cent (was 99 ct.) en daarna 25 cent per minuut om te bellen of 10 cent (was 25 ct.) om gebeld te worden. 

Ter vergelijking: met Vodafone Passport betaalt u alleen uw Thuistarief (buiten de bundel) plus 79 cent per gesprek. En wordt u gebeld, dan betaalt u alleen 79 cent per gesprek. Passport geldt in 42 landen, veel meer dan alleen de EU landen dus. Met Passport kunt u ook voordeliger internetten en sms'en in het buitenland. Zo sms't u voor 13 cent per bericht. Vodafone Passport zet u net als KPNOpReis gratis aan.

Bij T-Mobile Grenzeloos betaalt u in de EU per gesprek een starttarief van 70 cent en daarna 17 cent per minuut om te bellen of 10 cent om gebeld te worden. Met deze tarieven is T-Mobile goedkoper dan KPN. Iedereen die belt met T-Mobile kan Grenzeloos toevoegen aan zijn abonnement. 

Zowel KPNOpReis als Vodafone Passport en T-Mobile Grenzeloos hebben alleen zin als de gesprekken meerdere minuten duren. U kunt KPN OpReis inschakelen door vanaf uw toestel het gratis nummer 1330 te bellen, ook als u al in het buitenland zit en opeens bedenkt dat er wat lange gesprekken met het thuisfront aankomen.

Mocht u er toch geen gebruik van willen maken, dan kunt u KPN OpReis ook op ieder moment  kosteloos uitzetten door bovengenoemd nummer te bellen. Hierna belt u dan tegen het standaard tarief in de EU. 

Nu is dat nog 55 cent per minuut; per 1 juli wordt het 51 cent. Gebeld worden binnen de EU gaat van 26 cent naar 23 cent per minuut. Sms versturen van 55 naar 13 cent per bericht en ontvangen blijft gratis. Vodafone en ook T-Mobile en Telfort hanteren dan dezelfde tarieven, zo is deze week bekendgemaakt. Op Vakantiebellen.com kunt u vanaf 1 juli de nieuwe tarieven van alle providers vergelijken.

* 8-6-09: T-mobile Grenzeloos toegevoegd

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie