Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Gezichtsherkenning smartphones makkelijk te omzeilen met papieren selfie

door Ӕde de Jong Leestijd: 1 minuut

Meerdere telefoonmerken hebben de beveiliging van hun toestellen niet goed op orde. Bij 4 van de 10 smartphones blijkt dat je de gezichtsherkenning kunt foppen met een papieren foto. Dit geldt vooral voor goedkope telefoons en toestellen uit het middensegment. Dat meldt de Consumentenbond.

Bij 26 van de 60 smartphones was de gezichtsherkenning makkelijk te omzeilen met een geprinte selfie. Bij toestellen van Honor, Motorola, Nokia, Oneplus, Oppo en Xiaomi bleek er een lek in de beveiliging te zitten. Alle geteste iPhones en 11 van de 12 Samsung-telefoons waren wel goed beveiligd. 

Geen verbetering

Vier jaar geleden trok de Consumentenbond ook al aan de bel. Destijds konden ongeveer evenveel smartphones ontgrendeld worden met een foto. De Consumentenbond hoopte dat de technologie inmiddels verbeterd zou zijn, maar dat blijkt niet het geval. Je kunt je telefoon dus beter beveiligen met een vingerafdruk of een wachtwoord, tenzij je een iPhone hebt.

Geactualiseerd: maandag 26 juni 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.