Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Gestoord door spookbellers

Leestijd: 1 minuut

Honderden abonnees met een vaste lijn van KPN en Enertel hebben last van spooktelefoontjes. Ze worden volgens het AD regelmatig midden in de nacht wakker gebeld door verkeerd verbonden buitenlanders.

Het meest extreme voorbeeld in de krant is een Turk die mobiel naar Bulgarije probeerde te bellen, maar via Canada werd doorverbonden naar een slapende Rotterdammer.

KPN heeft al ruim 170 klanten een excuusbrief gestuurd voor het ongemak, maar vermoedelijk zijn nog veel meer klanten lastig gevallen.

Het telecombedrijf weet niet wat de oorzaak van de storingen is. Inmiddels zijn er kastjes geplaatst om te achterhalen waarom het internationale telefoonverkeer zulke rare kuren vertoont. Daaruit blijkt dat het nummer van de buitenlandse beller nooit in beeld komt. Wel staat vast dat de laatste schakel in de spooktelefoontjes steeds is gelopen via de Canadese telefoonmaatschappij Teleglobe en Deutsche Telekom uit Duitsland.

Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie