Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Geen keuzestress op vernieuwde telefoonshop Simyo

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Sim only provider Simyo heeft zijn telefoonshop vernieuwd. In deze shop zijn nog maar 3 smartphones te koop. Opvallend: van 30 naar 3. Geen keuzestress meer meent de provider. Simyo hoopt zo op te vallen tussen de talloze telefoonshops die een heel breed aanbod hebben, waarbij je door de bomen het bos niet meer zou zien.

Geen keuzestress meer

 
 Microsoft Lumia 532  Microsoft Lumia 640  Huawei P8lite

Teveel technologische termen en specificaties

Een grote combinatie van telefoons, accessoires en abonnementen zorgen er volgens Simyo voor dat het lastig is om de juiste smartphone uit te kiezen. 'Veel telefoonshops gebruiken vooral technologische termen en specificaties om de producten zo interessant mogelijk te maken. De klant weet zo niet wat de praktische voor- en nadelen zijn, waardoor het er voor veel klanten er niet duidelijker op wordt.'

‘Curated telefoonshop’

De nieuwe telefoonshop is een zogeheten ‘curated telefoonshop’. Dit is een winkel waarvan het assortiment door een externe kennispartij wordt samengesteld, namelijk All About Phones. 

Simyo schrijft op haar blog: 'Zij kunnen je precies vertellen waarom ze deze smartphones hebben uitgekozen. Jij wordt voortaan dus beter geïnformeerd en wij denken dat je zo beter wordt geholpen dan bij veel andere online telefoonshops. Daar kun je vaak kiezen uit tientallen, zo niet honderden verschillende smartphones. Onze kennispartner doet voor jou het voorbereidende werk, zodat jij de beste keuze maakt.'

Drie categorieën smartphones

De drie smartphones representeren allemaal een categorie. De beste voordelige keuze is de Microsoft Lumia 532 (€ 98,10), de meest complete keuze is de Microsoft Lumia 640 (€ 170,10) en de Huawei P8lite (€ 224,10) is de meest uitgebreide keuze. Simyo klanten die in de telefoonshop hun smartphone kopen, ontvangen een korting van tien procent. Iedere 6 tot 8 weken zullen nieuwe telefoons worden aangeboden.

Benieuwd wat de smartphones bij andere providers kosten, met of zonder abonnement? Kijk op de Toestelwijzer op Bellen.com. Wie weet is de Lumia 532 ergens anders nog goedkoper!

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.