Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Geen hogere belkosten meer over de grens

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Roamingkosten, de toeslagen die providers heffen bij bellen, sms'en en internetten in het buitenland, moeten uiterlijk op 15 december 2015 verleden tijd zijn. Binnen de Europese Unie gelden dan de tarieven die klanten ook in hun thuisland betalen. Daarmee heeft het Europees Parlement donderdag ingestemd.

Eurocommissaris Kroes stelde in 2010 al voor om de roamingtarieven af te schaffen. "We zijn nu nog één stap van dat doel verwijderd", stelt ze in een reactie op het aannemen van haar voorstel. Die stap is dat de EU-lidstaten de maatregel nog moeten goedkeuren. Dat gebeurt waarschijnlijk later dit jaar. De Europese brancheorganisatie van telecomproviders reageert teleurgesteld op de stemming.

Roamingtarieven sinds 2007 gemaximeerd
De roamingtarieven in de EU zijn vanaf 2007 ieder jaar al een beetje verlaagd. Mobiel bellen in een ander EU-land ging toen naar 60 cent per minuut. Gebeld worden mocht toen maximaal 29 cent kosten. Vanaf 1 juli 2014 moet een minuut bellen vanuit een Europees land 23 cent per minuut kosten. Een sms'je kost dan 7 cent en voor 1 MB aan mobiel internet moet 24 cent betaald worden.

Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.