Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geen hogere belkosten meer over de grens

door Jeanet Woldring

Roamingkosten, de toeslagen die providers heffen bij bellen, sms'en en internetten in het buitenland, moeten uiterlijk op 15 december 2015 verleden tijd zijn. Binnen de Europese Unie gelden dan de tarieven die klanten ook in hun thuisland betalen. Daarmee heeft het Europees Parlement donderdag ingestemd.

Eurocommissaris Kroes stelde in 2010 al voor om de roamingtarieven af te schaffen. "We zijn nu nog één stap van dat doel verwijderd", stelt ze in een reactie op het aannemen van haar voorstel. Die stap is dat de EU-lidstaten de maatregel nog moeten goedkeuren. Dat gebeurt waarschijnlijk later dit jaar. De Europese brancheorganisatie van telecomproviders reageert teleurgesteld op de stemming.

Roamingtarieven sinds 2007 gemaximeerd
De roamingtarieven in de EU zijn vanaf 2007 ieder jaar al een beetje verlaagd. Mobiel bellen in een ander EU-land ging toen naar 60 cent per minuut. Gebeld worden mocht toen maximaal 29 cent kosten. Vanaf 1 juli 2014 moet een minuut bellen vanuit een Europees land 23 cent per minuut kosten. Een sms'je kost dan 7 cent en voor 1 MB aan mobiel internet moet 24 cent betaald worden.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie