Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Geen beltegoed, maar een energietegoed

Geen beltegoed, maar een energietegoed. Energiebedrijf Essent gaat gas en elektra in prepaid-vorm aanbieden. Dat bericht RTV Noord.

Het principe is vergelijkbaar met het opladen van een beltegoed van een gsm. De klant belt Essent en laadt voor een bepaald bedrag het energieverbruik op. Op een schermpje in huis valt te zien wat het verbruik is. Is het 'energietegoed' bijna op, dan laat het systeem een pieptoon horen. Als de klant vervolgens niet weer nieuwe energie inkoopt, dan stopt Essent de levering.

In 250 huishoudens in Groningen en Limburg loopt momenteel een proef met 'Energiebewust' zoals het project is gedoopt. Essent begon de proef, omdat het concern merkte dat nogal wat klanten niet of laat betalen. De prepaid-energie moet dat voorkomen. Het bedrijf hoopt bovendien op deze manier de klant bewuster te maken van het verbruik van gas en elektra.

Meer informatie: Energiewereld.nl

Gepubliceerd: zaterdag 24 december 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie