Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gedupeerde Internetplusbellers 2 maand gratis bellen

KPN biedt gedupeerde internetplusbellen-klanten twee maanden gratis bellen naar vaste nummers binnen Nederland. Of een 'equivalent' daarvan. Dit heeft het bedrijf besloten mede naar aanleiding van klachten bij de Consumentenbond en in consumentenprogramma’s als Radar en Kassa. De Consumentenbond vindt de maatregelen onvoldoende.

Klanten komen in aanmerking voor de vergoeding als zij sinds de invoering van de dienst klachten hebben gemeld. Zij hoeven zelf geen actie te ondernemen, maar ontvangen binnen enkele weken bericht van KPN. De vergoeding komt bovenop de individuele schadevergoeding. "Uitgangspunt is dat de klant niet betaalt, zolang de dienst niet werkt", aldus KPN. De gemiddelde levertijd van het InternetPlusBellen pakket bedraagt 6 weken.

Volgens KPN worden de maatregelen genomen vanwege de massale toeloop op InternetPlusBellen. Ruim een half miljoen klanten bestelden dit product vorig jaar. Het bedrijf maakte bekend dat 95% van de klanten tevreden is, maar dat er in 5% van de gevallen zaken niet goed gaan en dat die situatie niet acceptabel is.

Al in december heeft KPN bekend gemaakt dat het aantal monteurs is verhoogd van 350 naar 440. Deze maand zal het callcenter personeel met nog eens 200 medewerkers worden uitgebreid tot 1000. Ook deze maand wordt de software van de modems automatisch vernieuwd, waardoor het aantal klachten van technische aard sterk zal afnemen volgens KPN. Daarnaast is er een nieuw sterk vereenvoudigd modem geïntroduceerd dat zelf installeren gemakkelijker maakt. Overigens kunnen nieuwe klanten InternetPlusBellen nu gratis laten installeren door een monteur.

Het tarief om de klanteningangen te bellen werd eind vorig jaar verlaagd van 10 naar 1 eurocent per minuut. Dit geldt ook voor de helpdesks van Het Net, Planet en Slim van KPN. Verder zijn de advertentiecampagnes tijdelijk stopgezet. Het aantal verkochte aansluitingen per week is van 20.000 teruggebracht naar tussen 10.000 en 15.000. KPN wil dit beleid handhaven tot er in de loop van dit jaar aanzienlijke verbeteringen zijn bereikt.

De Consumentenbond noemt de maatregelen die KPN neemt onvoldoende en teleurstellend. In de ogen van de bond staat de compensatie niet in verhouding tot de ellende die mensen hebben ervaren.

Meer informatie: KPN InternetPlusBellen 

Vergelijk de "alles-in-één" abonnementen op Totaalwijzer 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie