Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Freetel`s Marco Borsato DVD-actie groot succes

FREETEL geeft het aankoopbedrag (€24,99) van de DVD Zien van Marco Borsato terug in gratis belminuten. Volgens het vorig jaar oktober door Free Record Shop opgerichte belbedrijf om goedkoper via het vaste net te telefoneren, is de actie een groot succes. Hiermee pikt Freetel een aardig graantje mee van de populariteit van Marco Borsato.

Overigens kunnen liefhebbers van deze muziek de nummers van de nieuwe DVD ook al voor vijf euro downloaden via de populaire Spaanse muziekdienst WebListen. Volgens de platenmaatschappij Universal Music is dit echter illegaal, wat bestreden wordt door WebListen zelf!*

De DVD-actie leidde vrijdagochtend al tot grote problemen in de telefooncentrale om het aantal telefoontjes te verwerken. Er meldden zich naar eigen zeggen in drie dagen tijd 5.000 nieuwe FREETEL-bellers aan. Door dit grote succes is besloten de actie tot eind april te continueren.

In februari van dit jaar was Hans Breukhoven nog teleurgesteld over de klantengroei voor 'zijn' eigen telefoniebedrijf. Met dit nieuwe concept lijkt hij 'het lek boven te hebben', zo liet de directeur vorige week weten. "We gaan gewoon meer leuke joint-promotions acties binnen Free Record Shop doen. Iedereen heeft nu kunnen zien dat onze klanten de unieke FREE combinatie van muziek, beeld, games, internet en telefonie enorm aanspreekt." Hoewel hij niet met zekerheid durft te zeggen, voorspelt Breukhoven aan het einde van het jaar minimaal honderdduizend klanten te hebben. Op dit moment zijn dat er ruim vijftienduizend.

Dat alternatieve belbedrijven op vaste telefonie-gebied nog geen groot marktaandeel hebben, wijt Freetel aan het feit dat consumenten niet switchen omdat men denkt dat het te moeilijk is. "Iedereen weet dat je goedkoper kan bellen dan voor de tarieven die KPN rekent, maar onder het mom van "dat doe ik nog wel een keer" of van "het is zo moeilijk" stellen veel mensen die beslissing uit. Men is bang dat het te moeilijk is etc., maar het is juist heel simpel zonder dat je extra moeite hoeft te doen. Je hoeft geen extra nummers in te toetsen en ook de kwaliteit blijft 100% gelijk. Er verandert helemaal niets aan je aansluiting en telefoonnummer. Je krijgt alleen een lagere rekening."

Degenen die wél goedkoper via Freetel willen bellen, maar er de deur niet voor uit willen, kunnen zich online aanmelden via Bellen.com. De DVD "Zien" is u dan niet 'gezien', maar wie zich hier aanmeldt, kan bellen tegen voordelige tarieven, iedere maand 1 uur gratis en profiteren van veel extra's. In de tariefvergelijking kan men de tarieven vergelijken met die van andere aanbieders en d.m.v. de Belwijzer kan men laten berekenen wie het voordeligst is met zijn of haar belprofiel. Naast goedkoper bellen biedt Freetel ook goedkoper internetten aan.

Wie zich op Bellen.com aanmeldt voor FREETEL ontvangt bovendien als speciale exclusieve Bellen.com actie-aanbieding een Free-ID kaart t.w.v. 10 euro. Op vertoon van de Free-ID kaart ontvangt u gedurende een jaar bij Free Record Shop of bij inloggen op Free-id.nl 10% korting op Music, Movies en Games.

* Update 31-3-2004:
Om misverstanden te voorkomen willen we hierbij benadrukken dat deze alinea niet afkomstig is van FREETEL of Free Record Shop, maar  onder verantwoordelijkheid valt van Bellen.com! Wie graag de echte DVD wil hebben, kan deze bij FREETEL gratis krijgen in de vorm van beltegoed. De opmerking van het al dan niet illegaal downloaden van de nummers van de DVD is enkel bedoeld om discussie uit te lokken!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie