Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

FREETEL biedt nu ook onbeperkt bellen in daluren

Hans Breukhoven, bekend van de vele Free Record Shops in het land, verandert per 1 september a.s. de tariefstructuur van zijn vaste telefonie product FREETEL. Vanaf die datum betalen alle FREETEL klanten maandelijks € 8,95 waarvoor vervolgens in de daluren onbeperkt "gratis" gebeld kan worden naar vaste telefoonnummers binnen Nederland. Hiermee volgt FREETEL het concept op van DailyCom, die al op 18 februari j.l. met een "onbeperkt bellen voor een vast bedrag" product op de markt kwam.

Het onbeperkt bellen-aanbod geldt alleen voor consumenten. Er zit geen maximum aan het aantal te plegen telefoontjes en men kan naar alle vaste nummers in Nederland bellen. Onbeperkt gratis bellen kan elke werkdag van 7 uur 's avonds tot 8 uur 's ochtends en gedurende het gehele weekend.

Tegenwerking KPN
Tot nu toe zit het Hans Breukhoven niet bepaald mee in telecomland. Na in 1999 een mislukte poging te hebben gedaan om met het carrier-select brand NedTel de markt voor goedkopere telefonie te veroveren, valt de toestroom van klanten voor FREETEL ook nog steeds tegen. Bij de introductie in september 2003 stelde Breukhoven binnen een jaar 100.000 telefonie klanten te hebben. De teller is spijtig genoeg blijven steken op 15.000. Tijd genoeg voor Breukhoven om de pen te pakken na een aantal hele nare ervaringen met KPN te hebben gehad. In een open brief aan KPN bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer bestempelt hij het gedrag van KPN om FREETEL klanten terug te winnen als "Dirty Tricks". Breukhoven stelt dat klanten van telefoonmaatschappijen als de zijne, zowel per post als per telefoon door KPN "nagejaagd" worden om toch maar weer terug te gaan naar KPN. Maar ook als een FREETEL beller verhuist of een ADSL-aansluiting aanvraagt, boekt KPN deze beller vaak direct en ongevraagd weer terug naar het KPN-netwerk, zegt Breukhoven. Hij geeft aan al in januari bij KPN aan de bel te trekken voor deze "smerige trucs". Aangezien KPN volgens hem gewoon doorgaat, besloot hij bij KPN's hoogste man aan te kloppen. In een artikel in SP!TS verklaart een KPN-zegsman dat de beschuldigingen van Breukhoven uit de blauwe lucht zijn gegrepen en dat alle KPN callcenters werken aan de hand van zorgvuldig opgebouwde scripts die de OPTA controleert.

Wie gebruik wil maken van het onbeperkt-bellen aanbod kan zich op Bellen.com online aanmelden voor FREETEL. Als u zich nu aanmeldt, profiteert u van de actie "5% korting op de abonnementskosten" zodat u maar € 8,50 betaalt. Tevens ontvangt u nu gratis een Free-ID kaart t.w.v. € 10,- voor 10% korting op music, movie en games bij Free Record Shop!
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie