Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Fraude met cashen beltegoed

Leestijd: 3 minuten

Mobiele bellers innen onrechtmatig grote hoeveelheden beltegoed in baar geld. De Volkskrant bericht  vandaag over de fraude met het contant uitkeren van beltegoed:

"Hoe krijg ik mijn beltegoed in mijn portemonnee? Dat is vraag waar sommige bellers mee zitten. Vooral wanneer ze van abonnement willen veranderen en nog duizend belminuten hebben staan van hun vorige aanbieder. Een aantal snelle jongens hebben hiervoor een oplossing bedacht. Via een website, zoals www.beltegoedcashen.nl, kan een mobiele beller zijn hele beltegoed opbellen. Voor elk gesprek betaalt hij 1,30 euro, waarvan hij 84 cent op zijn bankrekening gestort krijgt. Het verschil, 46 cent, is voor de fiscus en de snelle jongens.
 
Nog snellere jongens zagen dat deze site een geldmachine was. Ze vroegen massaal nieuwe abonnementen aan bij de belbedrijven. Deze geven vaak gratis beltegoed weg als lokkertje. Zo geeft belbedrijf Orange gratis vijftien euro beltegoed weg voor een nieuwe klant. De bedoeling van Orange en de andere belbedrijven was het werven van nieuwe klanten, maar ze kregen slechts een zwaar vervuild klantenbestand, met veel mensen die alleen maar uit waren op die vijftien euro. Via een paar telefoontjes naar het 0900-nummer van
www.beltegoedcashen.nl was het tegoed op en kon de prepaid kaart worden weggegooid."

Orange en de andere mobiele belbedrijven zijn waarschijnlijk voor tonnen benadeeld. Orange spreekt van fraude en overweegt  juridische stappen, marktleider KPN zou nog niet zover zijn. De kleinste mobiele provider heeft al verschillende maatregelen getroffen om de fraude te ontmoedigen. Zo zijn een aantal 0900-nummers afgesloten voor prepaid-bellers, waaronder ook het nummer van Beltegoedcashen. Daarnaast moet het beltegoed nu schriftelijk worden aangevraagd en is de termijn waarna het tegoed beschikbaar komt, langer geworden.

Beltegoedcashen.nl stopt
Naar eigen zeggen is de site ontstaan omdat veel mensen klaagden over het beleid van de mobiele operators vanwege de korte geldigheidsduur van het beltegoed. 'Vooral jongeren, die graag een duur mobieltje willen hebben, hebben daardoor een duur abonnement. Vaak maken ze het beltegoed niet op. Daar vonden wij deze oplossing voor.'  Pikant detail: bij Orange is het beltegoed onbeperkt geldig.

Op dit moment vragen de makers van Beltegoedcashen zich af waarom ze de website begonnen zijn. Ze kunnen sinds februari niet meer uitkeren omdat ze zelf geen betaling ontvangen van hun provider. "Door alle aandacht zullen wij waarschijnlijk vandaag besluiten om niet meer door te gaan met de website. Dan hebben de mobiele operators dus gewonnen". Dit staat sinds vanmiddag op de website te lezen.

Zie ook: Beltegoed innen frauduleus op Planet Multimedia

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie