Forse snelheidsverhoging @Home kabelinternet

door Anniek Kruijer (1 reactie)

Kabelaanbieder @Home verhoogt per 1 juli a.s.  de snelheden van  haar internetproducten drastisch. De tarieven blijven ongewijzigd. 

De downloadsnelheid van @Home breedband zal van 2560 kbits/sec naar een maximale snelheid van 4000 kbits/sec worden verhoogd. De uploadsnelheid wordt zelfs verdubbeld  naar 512 kbits/sec!  De hogere snelheden zullen voor alle breedbandklanten vanaf 1 juli beschikbaar komen.  Men kan door het aan- en uitzetten van het modem vanaf 1 juli direct profiteren van de aanzienlijke snelheidsverhoging. Doet men deze handeling niet, dan  zal binnen 4 weken de snelheid automatisch zijn aangepast.

Ook voor abonnees van @Home basis wordt  nog dit jaar een hogere  download- en uploadsnelheid aangeboden. En voor het budgetabonnement wordt dit overwogen.

De kabelaar maakt verder bekend dat nog voor de zomer van 2005 @Home in principe voor alle kabelabonnees van Essent Kabelcom beschikbaar zal zijn.  @Home heeft inmiddels bijna 360.000 klanten  en is daarmee marktleider op het gebied van internet in haar regio.

Verder is @Home begin 2004 begonnen met een proef in Tilburg en Zwolle om te telefoneren via de kabel.  De eerste klanten zouden inmiddels succesvol bellen via @Home Telefonie. Indien de proef slaagt, dan wordt @Home Telefonie later dit jaar aangeboden aan alle klanten van @Home.

De aankondiging van de snelheidsverhoging van @Home is een antwoord op KPN's mededeling eerder deze maand dat de snelheid van ADSL-verbindingen per 25 mei zou worden verhoogd. In de hevige strijd tussen kabelinternet en ADSL, is de download- en de uploadsnelheid één van de punten waarop  de klant kiest, zo meldt @Home in haar persbericht.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reacties (1)

Geplaatst door: Peter

Eindelijk een snelheidsverhoging. Al hadden ze beter de uploadsnelheid verder kunnen verhogen, daar de internet verbinding behoorlijk vertraagt wanneer je een zwaardere mail verstuurt. Heb nu een basis abo, ben tevreden met de downloadsnelheid. Toch jammer dat de verhouding in de prijs tussen breedband en basis blijft. Ik heb ook goede ervaringen met breedband gehad, doch € 48,--/mnd is behoorlijk. Ik bedoel dan ook dat je met breedband van bijna € 30,-- eigenlijk qua verhouding een snellere verbinding zou moeten krijgen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.