Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Forse prijsverhoging Hi abonnementen

door Jeanet Woldring

Per 1 juli zijn de mobiele abonnementen van Hi duurder geworden. Het buitenbundel tarief gaat omhoog en twee abonnementen krijgen minder minuten in de bundel. Ook de Hi Sim Only abonnementen zijn aangepast. De tariefswijzigingen gelden alleen voor nieuwe en verlengende klanten.

Hi Bel & Sms of Hi Online?
Hi biedt 2 soorten abonnementen aan: Hi Bel & Sms en Hi Online. Voor beide geldt dat je voor een vast maandbedrag elke maand een bundel met belminuten, sms'jes of mms'jes krijgt.Het grootste verschil is dat Hi Bel & Sms alleen in de winkel te krijgen is en Hi Online -de naam zegt het al- alleen online. Daarnaast zijn er prijsverschillen. Zo is de minuutprijs lager bij de Online abonnementen, maar het beltegoed één maand houdbaar in plaats van twee. Daarnaast worden bij Hi Online gesprekken per minuut afgerekend , terwijl bij Hi Bel & Sms na de eerste minuut per seconde wordt afgerekend. Welk soort abonnement uiteindelijk goedkoper is, is sterk afhankelijk van uw bel- en smsgedrag. U kunt het checken met behulp van de Belwijzer Mobiel.

Voorbeeld: u belt 100 minuten per maand en verstuurt 50 sms'jes. Volgens de berekening van de Belwijzer bent u met Hi Online ruim 54 euro goedkoper uit dan met Hi Bel & Sms!

Buitenbundel tarief 
Het buitenbundel tarief gaat van 25 cent naar 30 cent per minuut, dezelfde verhoging die KPN per 1 juli heeft toegepast. En  wie buiten z'n Hi bundel een berichtje verstuurt, betaalt voortaan 15 cent in plaats van 12,5 cent per bericht. Althans, als de sms verdubbelaar aan staat. Anders gaat het sms tarief  van 25 naar 30 cent per bericht. 

Minder in de bundel
De duurste Hi abonnementen krijgen 50 minuten minder in de bundel. Dat betekent voor Hi Online  900 minuten voor € 91,25 en 1500 minuten voor € 139,35. In de winkel kosten deze  abonnementen voor veelbellers respectievelijk € 100 en € 200.

Hi Sim Only wijzigingen
In de naamgeving van het abonnement wordt nu het aantal minuten/sms genoemd in plaats van het maandbedrag. Nieuw zijn de 2 jaar bundels, die 2 euro goedkoper zijn dan de eenjarige. De aansluitkosten voor de 1 en 2 jarige abonnementen zijn verhoogd van € 9,95 naar € 24,95.

De Sim Only's zijn vier euro per maand duurder geworden. De goedkoopste Sim Only voor één jaar kost nu € 13,95 per maand. Men krijgt hiervoor 175 minuten of 350 smsjes. Voorheen was dit abonnement zonder toestel maar liefst 40 procent goedkoper!

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie