Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Forse daling vaste telefonienet KPN

Het gebruik van het vaste telefonienet van KPN is in 2003  met 22% afgenomen. Dit staat in het boekje “Netwerk in cijfers” dat jaarlijks wordt uitgebracht door het Ministerie van Economische Zaken.

De afname van het vaste telefoonnet wordt  enerzijds veroorzaakt door meer concurrentie van onder andere Carrier Pre Select aanbieders. Anderzijds is het aantal inbel-internetters fors gedaald door de populariteit van breedbandinternet. Een derde oorzaak is het feit dat steeds meer mensen hun vaste telefoonaansluiting opzeggen, omdat ze alleen nog mobiel bellen.

Daarentegen stijgt het gebruik van breedbandinternet nog steeds sterk met 71 % in 2003 door vooral ADSL en kabel. Ook steeg de omvang van de mobiele telefonie met 11% meer aansluitingen in 2003 ten opzichte van het jaar daarvoor. Bij de distributie van radio en tv is het opvallend dat het satellietgebruik in 2003 is gestegen met 28% en is een start gemaakt met digitale etherontvangst via Digitenne met 25.000 aansluitingen. Vooralsnog blijft de kabel duidelijk marktleider; in 2003 maakte 92% van de huishoudens hiervan gebruik.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie