Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Flink besparen bij aanschaf mobieltje

Flink besparen bij aanschaf mobieltje
       Met een beetje moeite kun je honderden euro’s besparen op de aanschaf van een mobiele telefoon in combinatie met een abonnement. De concurrentie is feller dan ooit. KPN doet sinds de zomer veel moeite terrein terug te winnen. Vooral Hi heeft zich ontwikkeld tot een echt ’vechtmerk’. Maar ook Vodafone laat zich zo vlak voor de jaarwisseling niet onbetuigd.
        Pakweg een jaar geleden zaten beide operators zelden bij de goedkoopste aanbiedingen als je bijvoorbeeld 130 minuten per maand belt en 25 sms’jes verzendt. Maar nu is dat anders. Telfort, die vaak de scherpste tarieven in de markt zet, moet opeens ’dure’ merken als KPN en Vodafone naast zich dulden.
       In het algemeen valt nauwelijks meer te zeggen wie de voordeligste aanbiedingen heeft. Het hangt helemaal af van het type abonnement en het toestel van je voorkeur. Bovendien is het beeld elke week weer anders. Voor prijsbewuste consumenten een situatie om tureluurs van te worden. Alleen een prijsvergelijker waar een flinke database achter steekt, kan uitkomst bieden.
       Vele honderdduizenden mensen hebben al de weg gevonden naar de Belwijzer van Ben Woldrings website Bellen.com. Sinds kort geeft deze handige dienst ook antwoord op de vraag: welk toestel is waar het goedkoopst? Op basis van het geschatte aantal belminuten en het aantal te verzenden sms’jes rekent de Belwijzer razendsnel uit welk abonnement het voordeligst is. Woldring: „Je bespaart zo € 200 à € 300 op een 1- of 2-jarig abonnement. Kies je vervolgens op basis van dat abonnement een bepaald toestel dan kan daar al gauw nog eens € 100 bijkomen.”
        We selecteerden eerst het voordeligste abonnement en daarna een toestel. Dezelfde Nokia 1100 bleek bij de ene aanbieder verkrijgbaar voor € 0, terwijl de andere aanbieder direct na aanschaf € 133 op je bankrekening stort. Ook bij gewilde toestellen als de Nokia 6230 en Samsung E800 loopt het verschil bij hetzelfde abonnement en een identiek toestel al snel op tot € 60. De Belwijzer geeft ook aan wat zo’n abonnement zonder toestel kost. Dat scheelt al gauw 50% op de totale belkosten. Woldring raadt aan eerst een abonnement te kiezen en daarna het toestel. Wie andersom werkt, dreigt snel te worden verleid tot een te grote (en dure) bundel. Op de website staat ook informatie over de wijze waarop de totale kosten over de duur van het abonnement tot stand zijn gekomen. Je kunt precies de berekening volgen. Alleen de transportkosten worden bij internetwinkels niet altijd meegenomen.

• Ben Woldring gaat de mobieletelefoonmarkt doorzichtiger maken.

       Voorlopig bevat de Belwijzer vrijwel uitsluitend prijzen van on line aanbieders en winkels van operators. Woldring verwacht dat ook de grote winkelketens in de vergelijkingen gaan meedraaien. De site staat voor alle grotere aanbieders open.
       BelCompany gaat de Belwijzer ook in haar winkels gebruiken als extra service.
       De Belwijzer biedt ook een overzicht van toestellen beneden een bepaalde maximumprijs.

Bron: De Telegraaf (www.telegraaf.nl) zaterdag 18 december 2004


Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie