Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Flatfee mobiel internet voorbij

door Jeanet Woldring


 https://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/21328 
Van de grote mobiele internetproviders gaat alleen T-Mobile voorlopig geen datalimiet voor mobiel internet invoeren. KPN en Vodafone hebben aangekondigd het gebruik van mobiel internet wel te gaan beperken bij nieuwe abonnees. Dat betekent dat ook gebruikers van Telfort en Hi zo'n databundel moeten gaan aanschaffen.

Mobiele telefoonaanbieders werken nu meestal met een fair-use-policy. Dat betekent dat er 'onbeperkt' internet is, met de beperking dat gebruikers bijvoorbeeld tien keer meer dan het gemiddelde mogen verbruiken. Mede door de bundels waarin dit 'onbeperkt internet' zit, is mobiel internetten erg populair geworden. Te populair, want de netwerken kunnen het niet meer aan.

Databundel
Waarschijnlijk zal het zo worden dat je naast een belbundel ook een databundel koopt, waarmee je tot een bepaald aantal MB kan internetten. Wat de kosten bij verschillende providers worden, is nog niet duidelijk.

De beperking van het gebruik gaat gelden voor alle merken van KPN, dus ook voor Telfort en Hi. Nieuwe klanten van Vodafone moeten vanaf 5 september gaan betalen voor dataverbruik, KPN gaat de bundels voor het eind van het jaar invoeren.

T-Mobile heeft veel problemen gehad met het netwerk, dat overbelast was door de enorme hoeveelheid iPhonegebruikers die ook nog eens meer data verbruiken dan andere klanten. De telefonie-aanbieder zegt die problemen te hebben opgelost.
Bron:NOS


Bij Surf&Mail Totaal, Surf&Mail BlackBerry en Surf&Mail Extra Snel geldt een datalimiet: je mag niet meer gebruiken dan 10x het gemiddelde van alle klanten met dezelfde
bundel. Doe je dat toch, dat wordt gedurende de rest van de maand je snelheid verlaagd. Vanaf de volgende kalendermaand gaat je snelheid weer terug naar de normale snelheid. Het gemiddelde verbruik wordt maandelijks bepaald o.b.v. het totale verbruik van alle klanten met die bundel in
die kalendermaand. De uitkomst hiervan wordt gebruikt als het gemiddelde van de volgende kalendermaand.
==

Gepubliceerd: dinsdag 17 augustus 2010
Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie