Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eurotarieven nu voor alle Telfort, KPN en Hi bellers

Vanaf vandaag maken ook Telfort abonnees automatisch gebruik van de verlaagde tarieven voor bellen en gebeld worden in EU-landen. Bellen kost 58 cent, gebeld worden 29 cent per minuut. Sinds gisteren, 23 september geldt dat ook voor alle KPN en Hi klanten. 

Per dezelfde datum heeft KPN bovendien het zogeheten postpaid sms-tarief voor particulieren verlaagd: een sms kost abonnees nu 55 cent per verzonden bericht in plaats van 75 cent. Prepaid-klanten blijven 75 cent betalen.

Particuliere en zakelijke klanten die een maand eerder wilden profiteren van de lagere tarieven konden dat bij de aanbieders aangeven. Wie geen gebruik gemaakt heeft van deze mogelijkheid, ontvangt de nieuwe tarieven vanaf deze week automatisch. De nieuwe lagere tarieven voor mobiel bellen en gebeld worden binnen de EU leveren een voordeel op dat kan oplopen tot zo’n 50%.

Sms- en datatarieven
KPN en Hi hebben niet alleen de tarieven aangepast die wettelijk verplicht zijn, maar ook de tarieven voor mobiel internetten. Sinds 23 juli zijn klanten hiervoor tot zo'n 60 procent voordeliger uit. Daarnaast heeft KPN per 23 september het sms-tarief voor particuliere abonnees verlaagd: een sms kost nu € 0,55 per verzonden bericht in plaats van € 0,75. Ook dit tarief wordt wel in het persbericht, maar nog niet op de tarievenpagina van KPN vermeld.  

Verlaging en versimpeling
Naast de verlagingen betekent de invoering van de nieuwe tarieven ook een versimpeling. Het onderscheid tussen wel- en niet-voordeelnetwerken binnen de EU is namelijk komen te vervallen, waardoor  klanten nu automatisch altijd van het voor hen geldende lagere ‘Voordeelnetwerk-tarief’  profiteren.

Op de tarievenpagina's van de operators staan momenteel nog oude tarieven. Op Vakantiebellen.com vindt u al wel de actuele tarieven.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie