Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

EU: goedkoper internationaal mobiel bellen

Leestijd: 1 minuut

De Europese Unie wil maatregelen nemen om telecombedrijven te dwingen lagere kosten in rekening te brengen voor internationaal mobiel bellen. Volgens de zaterdageditie van de Financial Times zal Europees Commissaris Viviane Reding de komende week met voorstellen komen om de vaak hoge kosten terug te brengen.

De zakenkrant zegt te weten dat Reding aanstuurt op fors lagere 'roaming-kosten'. Ze wil dat telecomaanbieders zowel nationaal als internationaal dezelfde kosten in rekening brengen voor het tot stand komen van verbindingen. Het gaat zowel om bellen naar het buitenland als het gebeld worden vanuit het buitenland.

Een anonieme EU-functionaris zegt dat de EU "niet kan accepteren dat burgers worden bestraft op hun rekening voor de mobiele telefoon alleen omdat ze een grens zijn gepasseerd. We zijn ervan overtuigd dat onze actie tot lagere prijzen zal gaan leiden."

Bron: Nu.nl

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie