Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Enorme prijsverschillen prepaidbellen naar 0900!

Prepaidklanten zijn minder extreem duur uit wanneer ze naar betaalnummers bellen. Dat concludeert Bellen.com naar aanleiding van het persbericht van OPTA. Dit geldt echter alleen voor Simyo, Tele2, Vodafone en T-Mobile. Belt u via een andere provider, wees dan op uw hoede! De prijsverschillen tussen providers voor het prepaidbellen van mobiel naar 0900-nummers zijn enorm...

Transparantie nog steeds ver te zoeken
Vroeger was vaak onduidelijk hoeveel een telefoontje met zo'n betaald informatienummer zou gaan kosten. Sinds 1 oktober staat in de wet dat iedereen die belt met zo'n nummer, vooraf duidelijke informatie moet krijgen over de kosten voor het gesprek.

Melding voor prepaidbellers onduidelijk
OPTA controleert of aanbieders zich aan de wet houden. Zij heeft ontdekt dat de melding voor prepaidbellers vaak onduidelijk was. Meestal rekenden aanbieders geen "50 cent plus het gebruik van uw mobiele telefoon" voor prepaidbellers, zoals te horen was voor het gesprek. Zij lieten hun prepaidklanten een vaste prijs per minuut betalen die tussen de €1,10 en €1,30 per minuut lag. Zie de speciale pagina op Bellen.com: Mobiel naar 0900-nummers bellen. 

Sinds 1 oktober handhaaft OPTA de regels waarin staat dat als een mobiele aanbieder een vaste prijs per minuut hanteert (zgn. integraal tarief), dit tarief ook voorafgaand aan het gesprek gemeld moet worden aan de consument.  De nieuwe regels hebben er voor gezorgd dat Vodafone en T-Mobile niet langer het vaste minuuttarief hanteren. Tele2 heeft nooit een vast tarief voor het bellen naar betaalnummers gehad en altijd een laag tarief gehanteerd.

KPN/Hi het duurst; Simyo en Tele2 het voordeligst 
KPN gaat n.a.v. de regels van OPTA vanaf januari weliswaar voorafgaand aan het gesprek het vaste tarief van maximaal € 1,30 per minuut melden, maar blijft onduidelijk over de tariefstructuur. Zo betaal je voor het bellen naar de Postbank € 1,30 en naar de Politie € 0,49  per minuut. 

Prepaidklanten van KPN, Hi en Telfort blijven dus voor het bellen naar 0900-nummers veel meer betalen dan Vodafone-, T-Mobile- en Tele2-klanten. En daarbij blijft het onduidelijk waarom het vaste tarief per nummer verschilt. Opvallend is dat alle aanbieders op het KPN netwerk extreem hoge vaste minuutprijzen hanteren. Simyo springt er als enige zeer gunstig uit. Samen met Tele2 is de KPN dochter het voordeligst (zie onderstaande tabel)  

In het persbericht van 5 december van OPTA komen de enorme prijsverschillen tussen de mobiele aanbieders niet naar voren. Als aanvulling op het bericht van de toezichthouder wijst Bellen.com daarom op deze grote verschillen.

"Op Bellen.com heb ik de tarieven voor 0900-nummers vergeleken en er zijn nog steeds enorme verschillen tussen de aanbieders,” aldus Ben Woldring van Bencom. “Wanneer u vaker naar 0900-nummers belt, is het rendabel om deze kosten mee te nemen in uw keuze voor een prepaid-provider! Ondanks dat de exploitant van een 0900-nummer maximaal 80 cent per minuut mag vragen, kunnen de daadwerkelijke kosten die sommige mobiele aanbieders in rekening brengen behoorlijk oplopen."

Voorbeeld: U belt 5 minuten naar een servicenummer van de Postbank en OV reisinformatie. U betaalt het meest bij KPN/Hi en het minst bij Tele2 in de daluren.

Prepaid KPN Hi Telfort Simyo T-Mobile 

Tele2 

Vodafone
Postbank 0900 0933 
(5 c.p/min)
€ 6,50 € 6,50 € 6,32 € 0,85 € 2,07 € 2,08/€ 0,83* € 2,-
OV reisinfo 0900 9292 
(70 c p/min)
€ 6,50 € 6,50 € 6,32 € 4,10 € 5,32 € 5,33/€ 4,08 € 5,25
 * piek/dal:groene tarieven zijn daltarieven
Zie: Mobiel naar 0900-nummers bellen  

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie