Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eindelijk videobellen met Whatsapp

door Marit Veldkamp 2 reacties

BelfunctieWhatsApp.jpgNa bellen en groepsberichten kun je nu ook videobellen via WhatsApp. Hiermee gaat het bedrijf de concurrentie aan met onder andere FaceTime en Skype.

Hoe te gebruiken?

Ruim 1 miljard gebruikers van Whatsapp kunnen sinds 15 november videobellen. Het is mogelijk dat de functie nog niet meteen bij jou werkt. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van Whatsapp hebt.

Beschikbaar op alle smartphones

De functie is beschikbaar op alle telefoons ongeacht de prijsklasse en besturingssysteem. Waar je eerder rechts bovenin alleen een audiogesprek kon beginnen, kun je nu dus ook videobellen. Voor iOS klik je rechts bovenin op het video-icoon (naast het bel-icoontje) en hiermee start je het videogesprek. Voor Android klik je op het bel-icoontje en dan kun je kiezen uit spraakoproep of video-oproep. Tijdens het bellen kun je switchen van camera, zodat je ook de camera aan de voorzijde kunt gebruiken (en andersom).

Gesprekken via internet

De telefoongesprekken worden afgehandeld via de internetverbinding van je smartphone. Je verbruikt dus geen belminuten maar MB’s. Zorg er wel voor dat je belt via wifi, want als je via 3G of 4G videobelt, kunnen de kosten hoog oplopen.

WhatsAppvideoofspraak.jpg

Meer mogelijkheden over gratis bellen via internet

Marit Veldkamp

Accountmanager
Marit Veldkamp
Ik ben Marit, sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor ben ik goed op de hoogte wat er speelt in de markt. Daarnaast houd ik mij samen met mijn collega's bezig met de Telecomwebsites om jou van de meest actuele vergelijkingen te kunnen voorzien!

Reacties (2)

Geplaatst door: Pinar karaca ()

Hoi

Ik wil de functiw whatsapp videobellen uit me telefoon hebben want ik vindt het een inbreuk op me privacy dat ik verplicht moet opnemen als diegene me belt, dus videobellen wil ik uitzetten of compleet weghalen kan dat?
Mvg

Opmerking van de redactie op 26-10-2017
Nee dit is helaas niet mogelijk. U kunt het gesprek natuurlijk altijd weigeren.
Geplaatst door: Lucas Hermans ()

Ik vind het videobellen met whatsapp een inbreuk op mijn privacy. Kan ik deze functie verwijderen of blokkeren als ik hier geen gebruik van wil maken en dus ook geen video-oproep van een ander wil ontvangen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie