Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Einde telefoonterreur via Bel-me-niet!

door Jeanet Woldring

Het is afgelopen met de irritante, opdringerige verkooptelefoontjes onder het eten of als u net naar de tv zit te kijken. Donderdag 1 oktober treedt het wettelijke Bel-me-niet register in werking en is het bedrijven verboden mensen te bellen die hebben aangegeven daar niet van gediend te zijn.

Volgens toezichthouder Opta worden jaarlijks zo’n zestien miljoen verkooptelefoontjes gepleegd. Het leidt bij veel consumenten tot ergernissen. De branche heeft geprobeerd er zelf iets aan te doen. Bij de stichting Infofilter kunt u al jarenlang aangeven dat u geen ongevraagde verkooptelefoontjes wilt. Maar desondanks is er veel irritatie. Tweederde van de consumenten kent Infofilter niet en ook niet alle telemarketeers houden zich aan het register.

Bedrijven zijn vanaf donderdag verplicht om eerst het Bel-me-niet register te controleren voordat ze consumenten met hun verkoopverhalen willen benaderen. Wie niet staat ingeschreven, kan dus nog gewoon gebeld worden. Nieuw is, dat bedrijven die u bellen twee dingen moeten vragen:

1. of hij u namens het bedrijf nog een keer mag bellen.
2. of hij u moet inschrijven in het Bel-me-niet register.  

Wanneer u aangeeft dat u inderdaad in dat register wilt worden ingeschreven, moet het bedrijf dat u belt dat voor u meteen regelen! Werkt het bedrijf niet mee? Of biedt het u de mogelijkheid niet? Dan maakt het bedrijf een overtreding. U kunt een klacht indienen bij ConsuWijzer.

ConsuWijzer attendeert consumenten op het feit dat de inschrijving tot zes weken kan duren. Pas als u daarna nog ongevraagd telefoontjes ontvangt, kunt u een klacht indienen via het klachtenformulier Telemarketing.

Telemarketing zelf afmelden
U kunt altijd zelf uw telefoonnummer doorgeven op de website van het Bel-me-niet register om telemarketing te stoppen.

Inschrijven in het bel-me-niet register kan op drie manieren:
- Internet: www.bel-me-niet.nl*
- Bellen: via 0900-6661000
- Briefje: Bel-me-niet register, Postbus 666, 1000 AR Amsterdam.

*Momenteel wordt er druk gewerkt aan de ombouw van het oude Infofilter naar het nieuwe Bel-me-niet Register. U kunt zich daarom tijdelijk niet via deze website inschrijven.

Na 1 oktober kunt u terecht op de nieuwe website van het Bel-me-niet Register. Bent u al ingeschreven in het oude Infofilter dan hoeft u niets te doen, uw gegevens worden overgenomen in het Bel-me-niet Register.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie