Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

EDGE-klanten van Telfort kunnen alsnog opzeggen

Telfort heeft klanten die van mobiel internet via de techniek EDGE gebruik maakten alsnog een brief gestuurd dat zij van hun contract afkunnen. De Consumentenbond had zich hier hard voor gemaakt.

Telfort heeft de brief gestuurd aan klanten die nadeel ondervinden van de overgang van EDGE naar UMTS. Het bedrijf is overgenomen door KPN, die als techniek voor snel mobiel internet niet EDGE maar UMTS gebruikt. Mensen kunnen op verschillende manieren nadeel hiervan ondervinden.

Klanten die een mobiele telefoon hebben die alleen GPRS aankan, zullen merken dat hun internetverbinding langzamer wordt. UMTS heeft nog geen landelijke dekking en een nieuwe telefoon met UMTS kost bij Telfort tussen 59 en 200 euro volgens de bond.

Wie de Toestelwijzer op Bellen.com raadpleegt en filtert op UMTS, vindt echter ook gratis UMTS toestellen in combinatie met een Telfort abonnement, zoals de Nokia N73 of de Sony Ericsson K800i. En wat die landelijke dekking aangaat: ruim 93% van de Nederlandse bevolking wordt toegang geboden tot UMTS en dit neemt iedere maand verder toe. De dekking van de overige netwerken (Vodafone, T-Mobile en Orange) vindt u op onze pagina met achtergrondinformatie over mobiel internetten.

De Consumentenbond had begin mei om de brief gevraagd, omdat Telfort oorspronkelijk de klanten niet had gewezen op de mogelijkheid om hun contract op te zeggen. De bond vindt het belangrijk dat de telecommunicatiewet op dit punt goed wordt nageleefd. Anders denken mensen dat ze klant moeten blijven, terwijl dat bij een wezenlijke wijziging van de overeenkomst niet het geval is.

Zie ook: Nieuwe Telfort bundels voor mobiel internet

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie