Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Dure voicemailmelding van KPN

door Jeanet Woldring

Mensen die naar een mobiel nummer van een KPN-abonnee bellen moeten voortaan uitkijken voor extra kosten. Sinds een recente wijziging in het voicemailsysteem rekent het bedrijf ook kosten aan de beller als de gebelde persoon zijn voicemail uitgeschakeld heeft.

Na de afronding van seconden in hele minuten heeft KPN dus weer iets nieuws gevonden om klanten op kosten te jagen. Daar tegenover staat dat de voicemail dienst voor iedere KPN klant naar eigen zeggen is verbeterd:Een gevolg van de wijzigingen is dat KPN voortaan altijd kosten in rekening brengt aan de beller, ook als degene die gebeld wordt het gesprek wegdrukt. Dat geldt nu ook in de gevallen dat de gebelde zijn voicemail helemaal heeft uitgeschakeld.

Voorheen ging zo'n telefoon anderhalve minuut over, voordat de verbinding verbroken werd. Nu krijgt de beller na 30 seconden een keuzemenu. Volgens KPN heeft minder dan 10 procent van de bellers zijn voicemail gedeactiveerd. KPN geeft als argument voor de kostenstijging dat er altijd een dienst wordt geleverd doordat de beller een optiemenu krijgt.

Een forumbezoeker noemt het een 'onethische, immorele manier van zakkenvullerij'  en vraagt zich af wie dit stopt. 'Bellen.com? VaraKassa? TrosRadar?' Hij roept mensen op hun ervaringen in dit forum te zetten want hoe meer mensen hier schande van spreken hoe beter...'

Telecomwaakhond Opta noemt de nieuwe aanpak tegenover de Telegraaf  ’niet netjes’, maar voegt eraan toe nog niet voldoende informatie te hebben om te kunnen zeggen of er sprake is van een overtreding. Men houdt in de gaten of er klachten binnenkomen via ConsuWijzer.

KPN geeft toe dat de nieuwe maatregel tot extra kosten voor bellers kan leiden, omdat zij voorheen na 90 seconden enkel een ingesprektoon kregen te horen. Nu wordt al na 30 seconden overgeschakeld naar het opgenomen bericht. 

Update 11-10-'10: KPN heeft vanmiddag laten weten per direct te stoppen met de nieuwe maatregel. Uit feedback zou gebleken zijn dat klanten "zonder voicemail" liever zelf bepalen of zij de melding voor hun bellers willen aanzetten. KPN heeft daarom besloten om de melding in plaats van automatisch aan te zetten, optioneel te maken. Aanzetten wordt geregeld via de klantenservice. De vernieuwingen aan de voicemail service  gelden voor alle klanten op het mobiele netwerk van KPN met uitzondering van klanten van Telfort.

Gepubliceerd: zaterdag 9 oktober 2010
Geactualiseerd: maandag 27 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie