Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Galaxy Note 8 nog duurder dan iPhone 8

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

Als je jouw vakantiegeld hebt uitgegeven aan een vakantie en niet beschikt over een forse spaarpot, dan heb je pech. De toestellen die deze maand met veel reclamegeweld op de markt komen, kosten een klein vermogen. Het lijkt er op dat dure toestellen de blits maken!

Samsung Galaxy Note 8 dure telefoon

Apple's nieuwe iPhone's

Voor de iPhone 8 (met 64 GB) betaal je zo'n 800 euro, voor de iPhone 8 Plus € 919. Kies je voor de varianten met meer geheugen dan lopen de prijzen snel op, een iPhone 8 met 256 GB kost nu € 979 in de losse verkoop. Een iPhone 8 Plus met 256GB kost € 1089. Voor het jubileum model van de iPhone, de iPhone X moet je waarschijnlijk 1150 euro reserveren. Dit toestel wordt vanaf 27 oktober verkocht.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung heeft in september haar nieuwste vlaggenschip op de markt gebracht, de Galaxy Note 8. Dit toestel heeft zich qua prijs tussen de iPhone 8 Plus en de iPhone X genesteld. Voor € 999 kun je deze telefoon in ontvangst nemen. Dus, voor het eerst: de nieuwste iPhone is goedkoper dan de nieuwste Samsung Galaxy.

Waarom zou je deze telefoon willen hebben?  Waarom zou je jouw geld in de zak houden?
 Het is de iets grotere broer van de fijne Galaxy S8 Plus  Lijkt wel erg op de Galaxy S8 (Plus)
 Het heeft een prachtig groot scherm  Ik gebruik geen stylus
 Mooie stylus toepassingen  Kleine accu capaciteit (3300 mAh)
 6GB werkgeheugen  Onhandige plek voor de vingerafdruk sensor
 Schermdesign - hoekiger
 Efficiënt gebruik van de accu

Fors prijskaartje

Al met al zijn er toch weinig punten die de doorslag gaan geven voor de aanschaf. Het is 'gewoon' (weer) een mooi Samsung toestel, maar dan met een fors prijskaartje. In de wandelgangen wordt er gehint op het feit dat Samsung expres deze prijs gehangen heeft aan een niet super spectaculair toestel, gewoon 'omdat het kan'. Omdat Apple dat ook doet. Of dat waar is durven we niet te zeggen, maar feit is wel dat je zou kunnen wachten op een nieuwe Samsung uit de S serie, die zijn over het algemeen veel vriendelijker geprijsd en bieden in verhouding veel inhoud. Of een Samsung S8 aanschaffen.

Goedkopere toestellen?

Er zijn naast Apple en Samsung natuurlijk ook andere spelers op de mobiele markt en een aantal daarvan biedt goed uitgeruste toestellen tegen een zeer redelijke prijs. Je zou bijvoorbeeld een OnePlus 5 (€ 598) of de Huawei P10 (€ 484) danwel P10 Lite (€ 287) kunnen aanschaffen. Of, sorry Android lovers, een iPhone 8 kopen. Waarom je dat zou doen leggen we hier uit: Wat is nieuw in de bijna randloze iPhone X?

Geactualiseerd: maandag 25 september 2017

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.