Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Duo: Google lanceert haar eigen videobel-app

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

Google Duo logoDe app staat al klaar in de Play Store. Downloaden kan later deze week. Want dan introduceert Google pas echt haar videobellen app Duo. Hiermee volgt de zoekgigant de andere grote partijen die al soortgelijke diensten aanbieden, FaceTime (Apple) en Skype (Microsoft). En is Google Facebook te snel af, want WhatsApp lijkt het voorlopig bij 'gewoon' bellen te houden. Al wordt daar wel gewerkt aan videobellen, introductie mogelijk later dit jaar.

Duo voor videobellen

Voordeel van dit soort diensten is datGoogle Duo handigheidje: Klop klop het bellen gratis is, omdat je belt via het internet. Je hebt wel een internetverbinding nodig. Als je mobiel internet gebruikt dan wordt dit verkeer via jouw mobiele aansluiting afgerekend. Bij Skype en FaceTime valt dit enorm mee, het moet uiteraard nog blijken hoe Google Duo hier mee om gaat. Het ziet er in de Play Store in ieder geval al goed uit, als de informatie klopt en de afbeeldingen van de app in werking zijn gemaakt, dan is Duo een erg gebruiksvriendelijke app.

Knock, knock, who's there?!

Duo heeft een handigheidje. Als iemand jou videobelt dan kun je via 'Klop klop' al vast zien wie het is en bepalen of je het gesprek wilt aannemen. Bij Android zie je meteen al het videobeeld, bij IOS krijg je een standaard notificatie. Bij Android weet je dus meteen hoe de wind waait, zonder dat de beller jou kan zien. Deze functie is alleen beschikbaar voor Android-gebruikers, omdat Apple andere bedrijven de toegang ontzegt tot het vergrendelde scherm van de iPhone.

Eigen mobiele nummer

Google Duo maakt gebruik van jouw eigen mobiele nummer en is daardoor alleen te gebruiken op smartphones. In tegenstelling tot Skype, dat nagenoeg op elke computer, smartphone en tablet werkt. Voordeel is dat je geen apart account aan hoeft te maken. Google geeft aan dat je niet eens een account bij Google hoeft te hebben, het downloaden van de app op een mobiele telefoon zou afdoende moeten zijn.

Voor Android en iOS

Bijzonder is dat de nieuwe app geschikt is voor zowel iOS als Android. Dat kan gebruikers van FaceTime lokken, omdat zij alleen videogesprekken kunnen voeren met contactpersonen die ook een Apple-apparaat gebruiken. Voor de bestaande chat- en video-app Hangouts verandert er niets.

Overstappen naar Google Duo?

'Duo is een doodeenvoudige app om één-op-één met iemand te videobellen. De kwaliteit op het gebied van zowel audio als video is prima en het overschakelen van Wifi naar de mobiele verbinding gaat goed, maar daar is ook alles wel zo’n beetje mee gezegd', luidt de conclusie van Benjamin Kuijten op iCulture. Hij mocht de app alvast uitproberen en noemt als grootste nadelen dat Duo alleen beschikbaar is op smartphones en dat je contactenlijst onnodig lang is. Volgens hem zitten iOS-gebruikers voor de één-op-één gesprekken prima bij Skype en FaceTime en is er op dit moment geen reden om naar Duo over te stappen.

Geactualiseerd: woensdag 17 augustus 2016

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.