Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Duidelijkheid over gebruik smartphone op de fiets

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Bellende fietser.jpgEind dit jaar wordt duidelijk of het verboden kan worden om een smartphone te gebruiken op de fiets. Dat heeft verkeersminister Schultz gezegd in het televisieprogramma Pauw. Momenteel loopt nog onderzoek naar een eventueel verbod. 

'Smartphonevrij’ fietsen  

In meerdere landen is bellen op de fiets al verboden, maar in ons land is het nog toegestaan. Wel moeten bestuurders op het verkeer blijven letten en mogen ze geen gevaarlijke situaties veroorzaken voor anderen. Smartphonegebruik speelt een rol bij 1 op de 5 fietsongelukken waar een jongere bij betrokken is. Daarom waarschuwt de overheid vooral de jeugd via campagnes voor de gevaren van het gebruik van een smartphone op de fiets. 

Fietsmodus app.jpgZo is het ministerie gisteren gestart met het vervolg van de campagne Fietsmodus  “Fiets op. Modus aan. Blijf offline in het verkeer.” Om ‘smartphonevrij’ fietsen te stimuleren, is er de Fietsmodus app. Deelnemers kunnen via een smartphone app punten verdienen wanneer ze hun telefoon niet gebruiken als ze op de fiets zitten. Met de gespaarde punten maak je kans op een prijs.

Het ministerie wil samen met andere partijen waaronder regionale partners en telecomproviders er voor zorgen dat jongeren hun smartphone niet gebruiken terwijl ze op de fiets zitten. Daarom is het ministerie ook een samenwerking aangegaan met Stichting T-Butterfly.

ONderweg ben ik OFFline’

Voor automobilisten is de overheid eveneens een campagne gestart onder de naam ONderweg ben ik OFFline’. Net als op de fiets, leidt het af om tijdens het rijden video’s te bekijken, berichten te lezen of te schrijven. Dat zorgt voor verminderde aandacht voor de verkeerssituatie en vertraagt het reactievermogen van de bestuurder. Het doel van de campagne is om minder automobilisten social media te laten gebruiken tijdens het rijden.

Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie