Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Direct ADSL van KPN ook zonder vaste telefoon

4 reacties

KPN biedt sinds kort ook Direct ADSL zonder vaste telefoonaansluiting. Wie alleen mobiel belt en toch wil internetten via ADSL van KPN kan nu Direct ADSL zonder vaste telefoonlijn nemen.

Mobiel bellers: alternatief voor kabelinternet
De mogelijkheid van ADSL zonder vaste telefoonaansluiting van KPN bestaat al enige tijd onder de naam ADSL Only, maar er is weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Nu steeds minder mensen bellen via de vaste telefoonlijn, biedt KPN daarom als alternatief Direct ADSL zonder vaste telefoonaansluiting. De abonnementskosten zijn weliswaar hoger dan Direct ADSL mét vaste telefoonlijn, maar aanmerkelijk lager vergeleken met ADSL met een vaste telefoonlijn met een BelBasisabonnement. 

Kostenbesparing abonnement vaste lijn
Internetten zou Internetten niet zijn als we de abonnementskosten mét en zonder vaste telefoonaansluiting niet vergelijken! Vooralsnog zijn de ADSL pakketten zonder vaste telefoonaansluiting in de ranglijst van de TOP 5 opgenomen. Opvallend is, dat het bij de goedkoopste variant, Direct ADSL Go niet veel uitmaakt of je wel een vaste telefoonlijn neemt of niet. Althans, uitgaande van de goedkoopste telefoonaansluiting met een BelBudget abonnement. Zo'n telefoonabonnement kost €9,67 per maand, terwijl Direct ADSL Go zonder telefoonlijn € 9,- duurder is dan deze variant mét telefoonlijn. Wie al een telefoonaansluiting met BelBudget heeft, kan deze dus beter niet opzeggen. Immers, zo kan hij of zij nog steeds gebeld worden op de vaste lijn!

Echter, vergeleken met een BelBasisabonnement -wat de meeste mensen hebben- maakt het wel veel uit. Het scheelt ruim honderd euro op jaarbasis! Een Belbasis abonnement kost namelijk € 18,16 per maand. Daar kun je heel wat mobiele belletjes voor plegen! De verschillen worden steeds groter naarmate men een snellere ADSL variant kiest. Zo scheelt het bij ADSL Extra ruim honderd euro ten opzichte van BelBasis en maar liefst ruim tweehonderd euro ten opzichte van BelBudget!    

In onderstaande tabel ziet u het verschil tussen Direct ADSL zonder en met vaste telefoonaansluiting, waarbij u in één oogopslag ziet wat u bespaart ten opzichte van een BelBasis of BelBudget abonnement. 

Direct ADSL  snelheid*  prijs per mnd. 
met vaste tel.
prijs per mnd.
zonder vaste tel. 
besparing per jaar*
t.o.v. BelBasis 
besparing per jaar*
t.o.v. BelBudget
 Go  800/256  € 21,95  Go    € 30,95  € 109  €  8
 Lite  1600/512  € 29,95  Lite   € 35,95  € 145  € 44
 Basic  3200/768  € 49,95  Basic € 52,95  € 181  € 80
 Extra  8000/1024  € 74,95  Extra € 74,95  € 217  € 116
 * Nog dit jaar worden de snelheden verhoogd; besparing afgerond op euro's

Wie alleen mobiel belt en een alternatief zoekt voor kabelinternet kan KPN Direct ADSL Go, Lite, Basic of Extra zonder vaste telefoonaansluiting hier online bestellen en de vaste telefoonaansluiting 'de deur uit doen'!

Reacties (4)

Geplaatst door: Reinier ()

Ik vind het veel te duur voor wat je krijgt. Je kruigt minder en betaald meer en ze doen net of het een straf is om met een vaste telefoon te bellen. Ik internet via tele2 Compleet voor 29,95 en heb een hogere internet snelheid ben goedkoper uit en werkt uitstekend en geen problemen en ik kan gewoon met een vaste telefoon bellen als ik dat wil en kost niks als ik het niet gebruikt.Wat is nou het voordeel bij KPN om geen vaste telefoon te nemen als je niet goedkoper uit ben. Het zijn geen grote bedragen die je bespaart op jaarbasis en kan beter zoeken naar een andere voordelige provider waar je meer krijgt en minder betaald

Geplaatst door: HyperSnyper ()

een tip voor sybajo:
Kijk eens bij Demon internet!

Ik heb ook te maken gehad met de kabelmafia, een onbeschoftere internet provider dan Casema kan ik mij bijna niet voorstellen, daarom zeg ik Don`twannadoo!
hun klantenservice is om te janken.

Demon is...
Veel goedkoper dan Casema,planet, en noem ze maar op. opgegevens snelheid van het abonnement worden ook echt gehaald.(bij kabelinternet geldt hoe meer zielen op de kabel in jouw wijk hoe minder vreugd, lees snelheid.
Medewerkers weten hoe je het woordje fatsoen schrijft(heeft de help desk het te druk dan word je op een ander tijdstip terug gebeld.
in 3 jaar tijd 1! storing gehad,
1 dag geen verbinding.
bijCasema had ik om de dag geen verbinding.
keus is M.i.
dan snelgemaakt

Geplaatst door: christina ()

mijn vriend heeft ook een schotel maar geen vaste telefoon aansluiting iemand een idee van hoe en wat is er ook is internet via de schotel misschien een dome vraag heb er niet zo veel verstand van

Geplaatst door: A. Pranger ()

Ik ben voor mijn zoon op zoek naar een Internetaansluiting.
Hij woont op kamers en heeft daar geen vaste telefoon. Hij wil ook alleen maar draadloos ADSL of Internet. Wat zijn de mogelijkheden hierin?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie