Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deutsche Telecom neemt Orange over

11 reacties

Deutsche Telekom wil Orange Nederland overnemen. Orange is nu nog  eigendom van France Télécom.
 
Voor de verkoop een feit is, moet France Télécom nog praten met de vakbonden. De overnamesom is niet bekendgemaakt,  maar volgens bronnen wordt de  Nederlandse tak van Orange voor een  bedrag van 1,3 miljard euro van de hand gedaan.
 
Deutsche Telekom wordt door de koop na  KPN de grootste aanbieder van mobiele  telefonie in Nederland. Het Duitse bedrijf is in Nederland al actief met  T-mobile, dat 2,6 miljoen klanten heeft. Orange is na KPN/Telfort, Vodafone en T-mobile de kleinste operator in Nederland met 1,9 miljoen klanten.

Het is niet de eerste keer dat de twee bedrijven met elkaar te maken hebben. Eerder kocht France Telecom de Spaanse internetprovider Ya.com van Deutsche Telekom.

Reacties (11)

Geplaatst door: Roland ()

Bron Algemeen Dagblad.

Geplaatst door: Roland ()

Orange wordt roze
Door EDUARD VOORN
DEN HAAG - De moordende concurrentie in de mobiele telefonie heeft France Télécom doen besluiten Orange Nederland aan Deutsche Telekom (DT) te verkopen.
+ afbeelding vergroten
De Fransen hebben nauwelijks plezier gehad aan hun Nederlandse bel- en breedbanddochter. Het bedrijf is niet winstgevend.
De markt voor mobiele telefonie in Nederland wordt door het samengaan van Orange met DT-dochter T-Mobile Nederland steeds overzichtelijker. Er zijn nog maar drie aanbieders over: KPN, Vodafone en T-Mobile.
Ooit was Nederland met vijf netwerkaanbieders een van de meest concurrerende markten van Europa. Maar, KPN kocht Telfort en nu is Orange aan de beurt.
Een gevolg van deze bundeling is dat de Engelse gigant Vodafone niet langer nummer twee is in Nederland.
Volgens marktonderzoeker Ed Achterberg van Telecompaper nemen ze nu de derde plaats in.
,,Echter, qua omzet en winstgevendheid blijft Vodafone achter KPN de nummer twee van Nederland,éé weet Achterberg. Wat het gevolg is voor de consument, is voorlopig onduidelijk. De woordvoerders van beide bedrijven kunnen hier niet op ingaan.
Achterberg verwacht dat er de komende jaren nu meer een émerkgevechté zal gaan plaatsvinden. ,,Er zijn dan wel drie netwerkaanbieders maar er zijn tegen de vijftigbelmerken. Zo heeft KPN zelf al Hi, KPN en Telfort,éé somt de analist op. ,,Maar zo heeft Rabo Mobiel, dat het netwerk gebruikt van Orange al aangegeven naar de 700.000 abonnees te willen.éé


Geplaatst door: Sverige ()

Ik ben heel tevreden over Orange... ben al klant uit de tijd van Dutchtone... Ik ben wel blij met de overname door de Duitsers... ik heb net wat meer vertrouwen in Duitsres dan in Fransen. Ik hoop alleen dat de tarieven niet weer de hoogte in gaan... die zijn namelijk al hoog genoeg naar mijn gevoel. Voor het buitenland is en blijft Globalsim een van de betere alternatieven... gratis gesprekken ontvangen is toch iets waarvan de NL providers slechts kunen dromen...

Geplaatst door: eddie ()

Wordt Orange T-Mobile of anders om? Wat is de voordeel voor de klant, wordt het dan eindelijk goedkoper?

Geplaatst door: Ferry ()

Service voor klanten bij T-Mobile :S Laat me niet lachen. Vroeg ze laatst iets over mobiel internet in combi met een pda/mda. T-mobile wist `t antwoord niet ja een KPN-antwoord van dan moet u een duur data-only abo nemen maar ik zou toch willen dat u even langs de pdashop gaat :S

Jongens klantenservice = bedoeld om de klant helder en snel te helpen en tot nu toe vallen daarbij T-Orange (is er ook een ander smaakje) en KPN af.
En kortom al zou `t beestje een andere naam krijgen. Ik heb een goed vertrouwen in mijn huidige mobiele netwerkpartner en ja zij mogen binnenkort KPN hier aflossen op `t vaste net. Overigens zijn zij binnen Europa toch al de grootste en daarnaast ik zal nooit met een duitser in zee gaan, voor je `t weet valt `t bommetje.

Geplaatst door: albertje ()

nou Ferry de klantenservice van t-mobile is al een keer uitgeroepen tot de besten en vriendelijkste en maar een keer je vraag stellen want ik heb nog al wat probelemen gehad omdat ik bij kpn mobile weg wilde en prima geholpen ben door t-mobile Hoe zo t-mobile slecht?

Geplaatst door: Ferry ()

Orange van slecht naar nog slechter T-mobile :-S Gelukkig zit ik al jaren veilig bij Vodafone en heb daar nog nooit storingen of problemen gehad wat dat is meer iets voor KPN en nu dus ook voor T-Orange.

Geplaatst door: albertje ()

orange nederland bestaat uit drie bedrijven:Mobile, Breedband en wholesale deze waren apart tekoop en in het verleeden wilde DT de breedband markt van nederland wel op dus bij deze

Geplaatst door: edgar ()

wat word de nieuwe naam of blijft het orange ?

Geplaatst door: Michiel ()

Volgens mij is het vroegere Wanadoo ook overgenomen. Orange Mobile en Wanadoo zijn namelijk geintegreerd in Orange Nederland NV.

Geplaatst door: henkjan ()

Ben benieuwd wat er met de mobiele netwerken gebeurt. Net als bij Telfort en KPN? Zou Orange/Wanadoo met ADSL ook overgenomen zijn? Zou doodzonde zijn, weer een speler minder op de Nederlandse markt, die steeds minder competitief wordt...

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie