Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Defensie kiest KPN voor mobiel

Defensie heeft KPN gekozen als enige leverancier van mobiele telefonie. Het gaat om 12.500 abonnementen en de daarbij horende mobiele toestellen, waaronder 500 toestellen die speciaal geschikt zijn voor gebruik onder zware omstandigheden. Dit maakte het telecombedrijf gisteren bekend. 

Partijen zijn een  tweejarige overeenkomst aangegaan met een optie voor verlenging van tweemaal één jaar. De keus in de Europese aanbesteding viel op KPN vooral dankzij z'n goede radiodekking. Een belangrijk selectiecriterium in verband met de vaak afgelegen ligging van militaire terreinen. Goede radiodekking is ook van groot belang voor de Koninklijke Marechaussee en de Koninklijke Marine in verband met operaties in de grensgebieden en de kustwateren.  

Tot nu toe had Defensie contracten voor mobiele telefonie met diverse providers.  Dat wordt nu teruggebracht tot één contract met KPN als enige leverancier, wat   een grote kostenbesparing zou betekenen. Als bijkomend voordeel wordt genoemd dat alle gebruikers van mobiele telefoons bij Defensie het bestaande telefoonnummer kunnen behouden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie