Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Debitel lanceert prijsvechter LowCall

Debitel lanceert LowCall, een nieuwe prepaiddienst waarbij je achteraf betaalt.

Binnen één week tijd drie nieuwe merken op de mobiele telefoniemarkt! Yiggers Carefree Mobiel, easyMobile en nu LowCall. Vorige maand zagen UPC Mobile en Simyo van KPN het levenslicht.

LowCall is de webdochter van het Duitse Debitel. Debitel mengt zich hiermee nu ook in het prijzengevecht en is zonder abonnement, zonder contract en met een vaste lage prijs van 14 cent per minuut en 7 cent per sms een geduchte concurrent voor de andere nieuwkomers! Er geldt bij LowCall geen starttarief, wel wordt de eerste minuut van een gesprek altijd volledig afgerekend.

Behalve de spectaculaire lage prijzen vertoont LowCall nog andere overeenkomsten met KPN's Simyo en easyMobile. De dienst is alleen via internet te bestellen, er is geen contract en er zijn geen abonnementskosten. De aanbieders zeggen allen de voordelen van prepaid met die van een abonnement te combineren. Dat beweert ook Yiggers, maar hier is sprake van een 1-euro abonnement, waarbij het beltegoed automatisch wordt aangevuld met een afschrijving van je rekening. 

LowCall kent net als de andere low-budget merken easyMobile, Simyo en UPC Mobile geen onderscheid in bellen naar vast of mobiel en heeft geen dal- en piektarieven. LowCall gebruikers bestellen via internet een simkaart waarbij een nieuw nummer gekozen kan worden of het oude nummer gratis meegenomen kan worden. Aanschaffen van een simkaart kost eenmalig 10 euro. LowCall heeft geen kopietjes van documenten of handtekeningen nodig en de bestelling zou binnen 3 minuten gedaan kunnen worden. De LowCall gebruiker beheert zijn gegevens volledig via het internet en kan hier zijn rekeningoverzicht altijd bekijken.
 
Het nieuwe bij deze 'prepaidvorm' is dat opwaarderen niet meer nodig is, want afrekenen gebeurt 1x per maand achteraf. De klant kan per maand voor maximaal 45 euro bellen. Debitel heeft aangegeven dat het voor de klant binnenkort mogelijk wordt om zelf via de servicepagina's een eigen bellimiet in te stellen om op die manier klanten goed te kunnen laten budgetteren. De beller heeft hiermee de vrijheid van prepaid (lees: zonder verplichtingen), want LowCall gebruikers betalen geen abonnementskosten en hebben geen contract. Het mag duidelijk zijn dat Debitel hierbij het risico loopt van wanbetalers!

Gepubliceerd: woensdag 26 oktober 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie