Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Debitel introduceert mobiel internetbellen

2 reacties

Debitel introduceert in Nederland debitel One waarmee internetbellen met de mobiele telefoon mogelijk is. Eerder kwam Orange al met één oplossing voor mobiel en vast bellen, Unique genaamd.   Verschil is dat je bij debitel gewoon bij je huidige internetprovider kunt blijven. Bij Orange heb je een ADSL Family abonnement nodig.

Debitel is naar eigen zeggen Europa's eerste aanbieder die gratis mobiele VoIP-telefonie met de bestaande internetaanbieder aanbiedt. Qua opzet is debitel One gelijk aan de dienst van Orange: een mobiele en vaste telefoon in één. Buiten de deur belt de gebruiker via het gsm-netwerk, maar zodra hij thuiskomt schakelt dezelfde telefoon over op het draadloze thuis-netwerk (WIFI) en kan hij bellen via de internetverbinding. Behalve een mobiel nummer krijgt de gebruiker ook een vastnet nummer, binnenkort is het mogelijk om het vaste nummer mee te nemen naar debitel.

Voordelen van dit systeem is dat de gebruiker thuis gratis naar vaste aansluitingen in Nederland en voor concurrerende tarieven naar buitenlandse nummers belt. Zo is debitels minuuttarief voor het bellen naar een vaste telefoon in onze buurlanden 5 cent, terwijl het bellen naar een mobieltje  30 cent per minuut kost. Er geldt een starttarief van 5 cent. Andere Europese landen zoals Oostenrijk, Turkije en Portugal zijn aanmerkelijk duurder. Gesprekken naar mobiele telefoonnummers worden verrekend uit de belbundel. Benodigdheden voor de dienst zijn een breedband internetverbinding met WiFi accesspoint thuis, een mobiel abonnement bij debitel en een mobiele telefoon die geschikt is voor WIFI en het VoIP protocol SIP ondersteunt. De dienst is vooralsnog beschikbaar op drie Nokia telefoons met WIFI-mogelijkheid t.w. Nokia E60, E61 en de Nokia N80 Internet Edition.

"Elke klant moet kunnen bellen tegen de voor hem of haar meest aantrekkelijke tarieven. We zien nu dat klanten thuis de mobiele telefoon vaak gebruiken uit gemak, terwijl het over het algemeen voordeliger is om de vaste telefoon te gebruiken. Wij willen onze klanten tegemoet komen en ze voorzien van een product waarmee ze altijd het meest voordelig uit zijn. VoIP is de toekomst en deze technologie maakt het mogelijk om onze klanten dit voordeel te bieden", aldus Joël Becher van debitel, de grootste MVNO van Nederland.

Reacties (2)

Geplaatst door: Bart ()

Mooi initiatief van Debitel dat bellen via internet. Maar het is niet mogelijk als je KNP Internet plus bellen hebt met die fijne Hysteria box. En ik geloof dat er nogal wat mensen zijn die deze optie hebben. In de Debitelshops weten ze er van maar lopen er niet mee te koop als je een abonnement afsluit. Ze bieden wel een andere router(de WRT 54T van Linksys) ter verkoop aan maar dat kost je weer 80 euro. Wellicht zijn er mensen die een andere oplossing hebben.

Geplaatst door: Job ()

Dit principe is alweer behoorlijk laat ontdekt door de providers en verschilt in een hele hoop punten van dat van Orange. Die maakt namelijk gebruik van UMA en dat is redelijk revolutionair want die techniek zorgt voor een naadloze overgang tussen een data/spraakverbinding via GPRS/UMTS/GSM naar WiFi en visa versa. De techniek waar debitel het over heeft is al een hele tijd mogelijk met bijvoorbeeld VoipBuster, wat veel uitgebreider is qua mogelijkheden en in veel gevallen ook goekoper! Daarbij zijn de zakelijk toepassingen met dit toestel i.c.m. Cisco ongekend! Maar goed, voor de duidelijkheid betreft dit een compleet andere dienst dan Orange!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie