De goedkoopste Internet (+Bellen) abonnementen

door Anniek Kruijer (6 reacties)

Bent u op zoek naar een goedkoop internetabonnement? We hebben de voordeligste van dit moment op een rij gezet. Uiteraard kunt u middels de TOP 5 zelf in één oogopslag zien welk abonnement de laagste prijs heeft, maar wellicht is een toelichting nuttig.

Het allergoedkoopst is Online met -hoe toepasselijk- Goedkoop Internet. Dan volgen abonnementen van Telfort en Tele2. Laatstgenoemde  staat op een gedeelde 5e plek in de TOP 5 > 1 Mb dankzij een exclusieve actie voor Internetten.nl. D.w.z. u krijgt extra korting als u Tele2 via deze vergelijkingssite bestelt. Dat geldt eveneens wanneer u een abonnement van Online bestelt. 

Seillant detail: als u op jaarbasis een paar tientjes meer betaalt (of nog niet eens), heeft u een verbinding met een snelheid (tot) 20 Mb!

TOP 5 >1 Mb  (11-5-2010)  jaarprijs  snelheid
 1. Online Goedkoop Internet  € 210   4 Mb
 2. Telfort Internet Basis  € 224,35   4 Mb
 3. Online Goedkoop Internet+Bellen Soms  € 225   4 Mb
 4. Online snel Internet  € 232,50  20 Mb
 5a. Telfort Internet Plus
 5b. Tele2 Internet 4 Mb
 € 254,35
 € 254,35
 20 Mb
  4 Mb

Kijkt u voornamelijk naar de prijs en maakt snelheid niet zoveel uit, dan is de keus dus gauw gemaakt. Online is het voordeligst zowel voor de langzame als de snelle variant, evenals voor Internet+Bellen in één. Of kies voor Telfort of Tele2 en laat de grote kabelaanbieders links liggen. UPC en Ziggo staan namelijk niet in de TOP 5 maar ergens tussen de 30e en 40e plek in de ranglijst.

In bezit van kabeltv abonnement
Tenzij... u al een kabeltv abonnement* heeft, dan verschijnen UPC en Ziggo wel hoog in de ranglijst. Dat komt omdat kabelinternet alleen beschikbaar is in combinatie met een standaard radio/tv abonnement waar u -afhankelijk van de aanbieder-  200 euro op jaarbasis voor betaalt.

In bezit van vast KPN abonnement
Wilt u een verbinding (tot) 20 Mb en bent u in het bezit van een vast KPN abonnement*, dan staat Tele2 op de eerste plek. Bent u echter op zoek naar Internet+Bellen in één pakket dan is Online weer het goedkoopst, ook als u niet in het bezit bent van een vast KPN abonnement. 

Bezit u al een KPN telefoon- en/of een kabeltv-abonnement, dan heeft u voor minder dan 300 euro per jaar al een 2-in-1 pakket. Woont u in het kabelgebied van Ziggo, dan betaalt u 359 euro, maar krijgt er dan wel gratis digitale tv bij (Alles-in-1 Basis). Zie Totaalwijzer voor meer 3-in-1 pakketten.

Begrijpt u niet waarom het in prijs uitmaakt of u wel of geen KPN (vaste lijn) of kabeltv abonnement heeft, lees dan 'Aanpassing tariefvergelijking'.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reacties (6)

Geplaatst door: julian

Vraagje:

ik heb geen internet nodig op de telefoon. IK ga alleen eens per kwartaal een weekje op vakantie, en wil dan wel internet (hoef maar een paar mb te downloaden.)
Bestaat er een simkaart waarbij je niet elke maand aan een bedrag vast zit, een soort prepaid? Bedankt!

Opmerking van de redactie op 01-10-2011
Er zijn diverse providers met prepaid mobiel internet bijv. Hi met week Online, u betaalt 2 euro per week voor 70 MB per week. Let op: werkt alleen in Nederland. Bij T-Mobile internet je met prepaid voor 1 euro per MB met een max. van 2,50 euro per dag. Vodafone heeft alleen maandabo`s, de zgn. Internet Blox v.a. 9,50 per maand voor 250 MB. Zie ook: http://www.bellen.com/content/vergelijking-mobiel-internet-op-gsm-of-pda.aspx. U kunt ook bestellen via deze pagina.
Geplaatst door: j stoffels

Waardeloos kpn ben al een maand bezig af te komen van abonement , word van het kastje naar de muur gestuurd maar kom er niet van af.

Geplaatst door: ikke

neem geen kpn met de zwarte experiabox is waardeloos kpn zet alles gelijk terug je bent zelfs geen admin op de modem kpn is echt waardeloos geven zelfs geen duidelijke antwoorden en maar bellen met 0900 nummer kosten lopen zo lekker op lang leve kpn

Geplaatst door: ikke

het goedkoopste internet heb ik gratis helemaal gratis bij de buren leuk hoor die wifi hahaha

Geplaatst door: Erik

even azijn pissen :

http://nl.wikipedia.org/wiki/Saillant

Geplaatst door: Ben M

Heel leuk die prijsvergelijking ware het niet dat er wel een opmerking bij moet allereerst is internet via de kabel vele malen beter en sneller dan het technisch uit gemergelde adsl en volgens mij is een kompleet pakket zoals wij in onze regio hebben van UPC prijstechnisch gezien veel gunstiger dan Tele2 enz. wij betalen 53 euro voor 25mb internet onbeperkt bellen digitale tv en standaard abonnement tv. bij KPN en Tele2 enz. ben je voor dit zelfde meer of nagenoeg het zelfde kwijt.
Daarbij komt dat je bij Upc en Ziggo enz. als je meer tv`s hebt deze gratis op het analoge kanaal kunt aansluiten bij de anderen moet je voor elke tv in huis een abonnement nemen.
Voor mij komt er hier nooit geen adsl in huis hoe goedkoop ook.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.