Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

De goedkoopste Internet (+Bellen) abonnementen

door Jeanet Woldring

Bent u op zoek naar een goedkoop internetabonnement? We hebben de voordeligste van dit moment op een rij gezet. Uiteraard kunt u middels de TOP 5 zelf in één oogopslag zien welk abonnement de laagste prijs heeft, maar wellicht is een toelichting nuttig.

Het allergoedkoopst is Online met -hoe toepasselijk- Goedkoop Internet. Dan volgen abonnementen van Telfort en Tele2. Laatstgenoemde  staat op een gedeelde 5e plek in de TOP 5 > 1 Mb dankzij een exclusieve actie voor Internetten.nl. D.w.z. u krijgt extra korting als u Tele2 via deze vergelijkingssite bestelt. Dat geldt eveneens wanneer u een abonnement van Online bestelt. 

Seillant detail: als u op jaarbasis een paar tientjes meer betaalt (of nog niet eens), heeft u een verbinding met een snelheid (tot) 20 Mb!

TOP 5 >1 Mb  (11-5-2010)  jaarprijs  snelheid
 1. Online Goedkoop Internet  € 210   4 Mb
 2. Telfort Internet Basis  € 224,35   4 Mb
 3. Online Goedkoop Internet+Bellen Soms  € 225   4 Mb
 4. Online snel Internet  € 232,50  20 Mb
 5a. Telfort Internet Plus
 5b. Tele2 Internet 4 Mb
 € 254,35
 € 254,35
 20 Mb
  4 Mb

Kijkt u voornamelijk naar de prijs en maakt snelheid niet zoveel uit, dan is de keus dus gauw gemaakt. Online is het voordeligst zowel voor de langzame als de snelle variant, evenals voor Internet+Bellen in één. Of kies voor Telfort of Tele2 en laat de grote kabelaanbieders links liggen. UPC en Ziggo staan namelijk niet in de TOP 5 maar ergens tussen de 30e en 40e plek in de ranglijst.

In bezit van kabeltv abonnement
Tenzij... u al een kabeltv abonnement* heeft, dan verschijnen UPC en Ziggo wel hoog in de ranglijst. Dat komt omdat kabelinternet alleen beschikbaar is in combinatie met een standaard radio/tv abonnement waar u -afhankelijk van de aanbieder-  200 euro op jaarbasis voor betaalt.

In bezit van vast KPN abonnement
Wilt u een verbinding (tot) 20 Mb en bent u in het bezit van een vast KPN abonnement*, dan staat Tele2 op de eerste plek. Bent u echter op zoek naar Internet+Bellen in één pakket dan is Online weer het goedkoopst, ook als u niet in het bezit bent van een vast KPN abonnement. 

Bezit u al een KPN telefoon- en/of een kabeltv-abonnement, dan heeft u voor minder dan 300 euro per jaar al een 2-in-1 pakket. Woont u in het kabelgebied van Ziggo, dan betaalt u 359 euro, maar krijgt er dan wel gratis digitale tv bij (Alles-in-1 Basis). Zie Totaalwijzer voor meer 3-in-1 pakketten.

Begrijpt u niet waarom het in prijs uitmaakt of u wel of geen KPN (vaste lijn) of kabeltv abonnement heeft, lees dan 'Aanpassing tariefvergelijking'.

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2010
Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie