Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

De goedkoopste abonnementen met iPhone 5S

door Jeanet Woldring 2 reacties

Honderden mensen stonden er voor in de rij: de iPhone 5S. Nu de smartphone hier eindelijk verkrijgbaar is, grijpen wij de kans om het toestel zowel met één als tweejarige abonnementen te vergelijken. Die van T-Mobile, Vodafone, Hi en KPN zijn onder de loep gelegd. Benieuwd welke provider het beste aanbod heeft?

Gemiddeld belprofiel

Voor de vergelijking hebben we het gemiddelde Bellen.com belprofiel van het derde kwartaalgebruikt: 130 minuten, 30 sms’jes en 250 MB data. De abonnementen zijn allemaal geschikt voor het nieuwste 4G netwerk en de totaalprijzen zijn inclusief aansluitkosten, eventuele verzendkosten en acties. De iPhone 5S in deze vergelijking beschikt over een 16 GB geheugen en de prijs is exclusief de eenmalige thuiskopieheffing van € 6,05. De tarieven dateren van 5 november 2013.

T-Mobile het goedkoopst; KPN het duurst

T-Mobile is in deze vergelijking de goedkoopste aanbieder voor een 2-jarig Stel Samen abonnement. Je betaalt voor 150 minuten, onbeperkt sms’en en 250 MB data een maandprijs van 29,50 euro. Het toestel kost hierbij € 519,95 wat de totaalkosten brengt op € 1227,96. Nadeel: een groot bedrag ineens betalen.

Vodafone: meer data, meer snelheid

Vodafone volgt op de voet. Voor vier tientjes meer krijg je 400 minuten, onbeperkt sms en 1 GB aan data. Je abonnementskosten liggen hier op € 45 per maand maar voor de smartphone ben je veel minder kwijt namelijk € 186,04. Ook krijg je hier een databundel die vier keer zo groot plus een internetsnelheid die twee keer zo hoog is. Maar bedenk dat je veel te veel belminuten krijgt en ook teveel data voor dit profiel. Een veel te ruime bundel dus en je mag niks meenemen naar de volgende maand. Het tegoed is slechts 1 maand houdbaar.

De duurste in deze rij is KPN. Jebetaalt hier, net als bij Hi, een laag bedrag voor de Iphone, maar de maandkosten zijn aanzienlijk hoger. Je mag bij KPN wel onbeperkt bellen.

Liever een 1-jarig abonnement?

Dan is Vodafone de goedkoopste optie. De abonnementskosten zijn € 45 per maand en voor het toestel betaal je eenmalig € 416,04. Ook hier komen Hi en KPN als duurste uit de bus. Wil je onbeperkt bellen, sms’en en 500 MB aan data? Bij KPN betaal je hiervoor in combinatie met een iPhone € 1069.

Belwijzer

Wijkt je verbruik af van bovenstaand gemiddelde? Geen probleem! Voer je eigen verbruik in via de Belwijzer. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals minuten die volledig in rekening worden gebracht en buitenbundelkosten. Zo zie je dus altijd het voordeligste abonnement afgestemd op jouw verbruik.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: benniegek ()

hollandse nieuwe abonn. ,daar kun je een hoop nummers niet mee bellen,900 nrs bv.kun je je parkeerprovider niet bellen.ook het aantal minuten gaat 3x zosnel als een kon.gewoon reclame.

Geplaatst door: Sjaak de Vries ()

Deze vormen zijn mijn inziens veels te duur. Koop Iphone 5S 16GB los voor 699.- voeg daar een simonly abonnement van bijvoorbeeld Hollandsenieuwe aan toe van 10.- per maand (deze voldoet aan het gemiddelde bellersprofiel) en voila een stuk goedkoper....

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie