Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

De eerlijke smartphone

fairphone_2.jpgDe Fairphone 2 is is sinds vorig jaar verkrijgbaar. De nieuwste versie van de Fairphone is te koop bij KPN, rechtstreeks bij Fairphone en sinds kort bij Mobiel.nl. Wat is de Fairphone? Waarom is deze telefoon zo bijzonder?

Fairphone: eerlijker en duurzamer

De Fairphone 2 is de tweede smartphone van het Amsterdamse bedrijf dat in 2013 begon met het produceren van smartphones. Ze willen vooral duurzaam te werk gaan en de waardeketen voor elektronica stap voor stap verbeteren. Dit doen ze onder andere door conflict-vrije mineralen te gebruiken voor de productie van hun smartphones. In Afrika helpt het bedrijf om de arbeidsomstandigheden in de fabrieken te verbeteren en oude telefoons te recyclen.

Half-modulaire smartphone

Fairphone2.jpgDe Fairphone 2 is een Android-toestel met een plastic ontwerp. Wat de telefoon zo speciaal maakt is dat je hem zelf kunt openmaken en makkelijk onderdelen kunt vervangen. De componenten hiervoor zijn online verkrijgbaar. Hierdoor kun je langer met je smartphone doen. Dit is tevens goed voor het milieu. De smartphone heeft een 5 inch full HD-scherm, een Snapdragon 801-quadcore processor met 2GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen. Het geheugen is uit te breiden met een micro sd-kaartje tot 64GB. Er kunnen twee simkaarten in het toestel geplaatst worden. De accu is verwisselbaar en 2420mAh groot. De camera is 8 megapixel en selfies kunnen worden gemaakt met de 2 megapixel camera. Het toestel draait op Android 5.1 met de skin van Fairphone.

Waar te koop?

KPN verkoopt het toestel inclusief abonnement. Bij Fairphone zelf is het toestel los verkrijgbaar voor € 529,38. Sinds kort verkoopt Mobiel.nl de smartphone los of in combinatie met een abonnement naar keuze. Bij elke verkochte Fairphone 2 doneert Mobiel.nl € 2,50. Dat zal gebruikt worden voor de sociale en groene innovatieprojecten die Fairphone zelf ondersteunt. Wij hebben de prijzen en aanbieders van de Fairphone 2 voor jou vergeleken. 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie